Λάβρος κατά της κυβέρνησης και της πολιτικής που αυτή ακολουθεί όχι μόνο στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς αλλά και στο προσφυγικό και την εξωτερική πολιτική ήταν για ακόμα μια φορά ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με ύφος επιθετικό, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «γλύφει εκέι που κάποτε έφτυνε» και πως γύρισε τη χώρα πίσω. « Το κακό είναι μεγάλο! Γιατί από θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης βρεθήκαμε σε σωρευτική ύφεση κα οι οιωνοί είναι άσχημοι. Γι' αυτό οδηγούμαστε σε σκληρά μέτρα στο ασφαλιστικό, γιατί χάσαμε τη δυναμική της ανάπτυξης. Η οπισθοχώρηση έχει κόστος στη προοπτική της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά και σημείωσε τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο αλλά και τα σύνορα της ΕΕ που φαίνεται ότι έχουν προσδιοριστεί στην περιοχή των Σκοπίων.

Ο κ. Βενιζέλος, αναφέρθηκε και σε τρία σενάρια βάσει των οποίων κινείται η κυβέρνηση. Το πρώτο- το αθώο όπως είπε- είναι αυτό της διαχείρισης του μνημονίου με την ελπίδα της ανάκαμψης στο μέλλον, ενώ το δεύτερο, αυτό της λογικής «βλέποντας και κάνοντας». « Το τρίτο που θέλω να υπογραμμίσω: Να ρίξετε την ευθύνη στους κακούς εταίρους, το ΔΝΤ, τον Σόιμπλε, την αντιπολίτευση παίζοντας παιχνίδι επικίνδυνο με τα εθνικά θέματα, τους θεσμούς, το νόμισμα», είπε και κατέληξε: « οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν μόνο όταν χάνουν τη πλειοψηφία στη βουλή αλλά και υπό το βάρος της κατακραυγής και της ευθύνης όταν παίζουν με τη φωτιά. Έχετε εγκλωβίσει τη χώρα σε ένα αδιέξοδο! Το ζήτημα της Ελλάδας είναι πρωτίστως πολιτικό, συνίσταται στο ότι βρίσκεστε στην κυβέρνηση εκβιάζοντας την ιστορία και αυτό εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να κρατήσει πολύ».