Ανένδοτο κατά του Αλέξη Τσίπρα έχει κηρύξει η ΝΔ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα στελέχη του κόμματός του να κινούνται κοινοβουλευτικά αυτό το κρίσιμο διήμερο πάνω σε δύο άξονες που έχουν ένα κοινό στόχο: όπως σημείωνε χαρακτηριστικά στο newpost.gr, κορυφαίο στέλεχος του γαλάζιου επικοινωνιακού επιτελείου, θέλουν να καταδείξουν ότι μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, η αριστερή κυβέρνηση διαπράττει ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά εγκλήματα που θα καταδικάσουν βαριά και για χρόνια, τη χώρα και τους πολίτες.
 
Ο πρώτος άξονας της αντιπολιτευτικής ρητορικής που θα ακουστεί από τη ΝΔ στην αίθουσα της Ολομέλειας έχει να κάνει με τις μέχρι σήμερα κινήσεις του κ. Τσίπρα. Όπως υπενθύμιζε το ίδιο στέλεχος, καταρχήν ο δυσθεώρητος λογαριασμός με τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση είναι αποκλειστικά και μόνο ευθύνη του πρωθυπουργού και των στελεχών του λόγω της καθυστέρησης στη διαπραγμάτευση και των τραγικών κυβερνητικών χειρισμών.

Παράλληλα ο πρόεδρος και οι βουλευτές της ΝΔ, θα υπενθυμίσουν το φιάσκο του κ. Τσίπρα, όταν μεσούσης της Μεγάλης Εβδομάδας και ενώ το νομοσχέδιο ήταν στην Επιτροπή της Βουλής, ζήτησε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για πολιτική λύση και τελικά πήρε ένα…Eurogroup για την ερχόμενη Δευτέρα, το οποίο όπως όλα δείχνουν δεν θα έχει ιδιαίτερη σημασία.

Ο δεύτερος άξονας πάνω στον οποίο θα κινηθούν τα γαλάζια στελέχη θα έχει να κάνει με την απογύμνωση των επιχειρημάτων της κυβέρνησης και την κατάδειξη της επικινδυνότητας του κυβερνητικού συνασπισμού των κ. Τσίπρα – Καμμένου, για τους οποίους θα ζητήσουν σε έντονο ύφος να παραιτηθούν και να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές.

Σύμφωνα με τη Συγγρού και να ψηφιστούν τα μέτρα, αυτά δεν έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές, οπότε το επιχείρημα «τα ψηφίζουμε για να πάει ο κ. Τσακαλώτος Δευτέρα πρωί στο Eurogroup», δεν ισχύει.
 
Όπως θα τονιστεί από την αξιωματική αντιπολίτευση, αναλογιστική μελέτη για το ασφαλιστικό δεν υπάρχει, ενώ είναι ανοικτό το ζήτημα του αφορολόγητου ορίου καθώς και το ποιες θα είναι οι αλλαγές στους έμμεσους φόρους. Επομένως όχι μόνο τα μέρα αυτά δεν θα έχουν αποτέλεσμα, αλλά το πιθανότερο είναι να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα με τους δανειστές, καθώς θα πρόκειται για ένα ακόμη φθηνό κόλπο.
 
Παράλληλα από τη ΝΔ αναμένεται να υπάρξει επίθεση στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα, για την «απάτη του χρέους». Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν ότι η κυβερνητική πλευρά θα προσπαθήσει να σηκώσει το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, ωστόσο η απουσία της Κριστίν Λαγκάρντ από το Eurogroup της Δευτέρας καταδεικνύει ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία απόφαση, όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά συνολικά, μέχρι το επόμενο Eurogroup της 24ης Μαϊου.
 
Με βάση τα δεδομένα αυτά, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απευθυνόμενα προς τα κυβερνητικά έδρανα, θα διατυπώσουν την εκτίμηση ότι η συμφωνία και η αξιολόγηση δεν πρόκειται να κλείσουν άμεσα, με αποτέλεσμα η οικονομία να δεχθεί ξανά ένα μεγάλο πλήγμα με ανυπολόγιστες αυτή τη φορά συνέπειες, καθώς η κατάσταση είναι ήδη οριακή.

Επομένως, όπως αναμένεται να πει σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, και ο ίδιος, ο κ. Μητσοτάκης, «μία είναι η υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει ο κ. Τσίπρας προς τη χώρα: να παραιτηθεί τώρα»…