Για πρωτοφανούς έκτασης παραποίηση και διαστρέβλωση νομοσχεδίου με στόχο να πειστεί ο λαός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ψέματα έκανε λόγο μιλώντας στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου,  και έστρεψε τα πυρά της κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα οποία κατηγόρησε για ταξική μεροληψία υπέρ των ασθενέστερων.

Όπως ανέφερε κατά την τοποθέτησή της στην Ολομέλεια για το ασφαλιστικό  το νέο ασφαλιστικό σύστημα «στις κρατούσες συνθήκες που δημιούργησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επί πέντε χρόνια» είναι ένα σύστημα με ταξική μεροληψία υπέρ των ασθενέστερων, επισημαίνοντας πως το 87% των μισθωτών, το 90% των αυτοαπασχολούμενων και το 99,4% των αγροτών δεν υφίστανται καμία μείωση.

«Αν θέλαμε να κόψουμε συντάξεις γιατί να περιμέναμε έξι μήνες; Δεν θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε την fast track διαδικασία που κι εσείς ακολουθήσατε έντεκα φορές;» ρώτησε προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας πως αυτή η κυβέρνηση «είναι ανίκανη να μάθει αυτό το μάθημα».

Η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατηγόρησε την αντιπολίτευση για την τοποθέτησή της απέναντι στην διαπραγμάτευση καταλογίζοντάς της πως όλη η στρατηγική επενδύει στην αποτυχία και στην πραγματικότητα δεν επιθυμεί την ευόδωση της διαπραγμάτευσης. «Μήπως ενδόμυχα εύχεστε εκείνο το ετεροχρονισμένο «κράτα ΔΝΤ γιατί χανόμαστε;», είπε προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Απαντώντας εξάλλου, στην κριτική για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις που αφορούν τους ανθρώπους με αναπηρία η κ. Φωτίου είπε πως η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν αυτή που κληροδότησε στην σημερινή τα χαμηλότερα κοινωνικά επιδόματα σε όλη την Ευρώπη.