Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, λέγοντας ότι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό είναι ''αιτία πολέμου'', ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του πως η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει με τους δανειστές να προχωρήσουν σε συμφωνία για την υπογραφή τέταρτου μνημονίου με τη παρουσία του περίφημου «κόφτη».

Μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, προειδοποίησε την κυβέρνηση πως ο λαός δεν θα δεχθεί το νέο πακέτο μέτρων και ότι θα εκφράσει τη δύναμή του. « και τότε δεν θα ξέρετε που κρυφτείτε», είπε και πρόσθεσε: «Μια του κλέφτη, δυο και τρεις και η κακή σας μέρα. Αφήστε τα παραμύθια περί success story α λά Τσίπρα».

Ακόμα, ο κ. Κουτσούμπας, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε μέσα σε μια νύχτα να φέρει στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο λαιμητόμο, όπως το χαρακτήρισε, προκειμένου να αναγκάσει τη Βουλή να την αβαντάρει στις διαπραγματεύσεις με τα «κοράκια».

«Έτσι όπως τα κάνατε δεν σας έχει μείνει τίποτα άλλο πέρα από το να ζητάτε συνενόχους στο συνεχές έγκλημα ενάντια στον ελληνικό λαό.

Η επιδίωξή σας είχε στόχο να αποφύγετε την απεργία των συνδικάτων, να αποφύγετε την οργή των αγροτών», είπε και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση επιχειρεί να ολοκληρώσει όλα αυτά που δεν πρόλαβαν να κάνουν οι προηγούμενοι.

«Το κατάπτυστο αυτό νομοσχέδιο πρέπει να καταψηφιστεί από τη Βουλή, τουλάχιστον από αυτούς που δεν έχουν ακόμα ενσωματωθεί στην έτσι και αλλιώς διεφθαρμένη εξουσία. Μπορούμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Μπορεί ο λαός να έρθει στην εξουσία», κατέληξε.