Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης κατά την ομιλία του στη Βουλή για το ασφαλιστικό, ενώ επανέλαβε το αίτημά του για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.

«Η χώρα θέλει ευρωπαϊκή κυβέρνηση που ό,τι κάνει το κάνει με κέφι, γιατί το πιστεύει. Η χώρα με κατάκοπους υπουργούς βαδίζει σε Grexit», προέβλεψε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Εκτίμησε ότι στις Βρυξέλλες υπάρχει πια «κόπωση» για την Ελ​λάδα και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό πρόσθεσε ότι «εσείς δεν ξέρετε όσα ξέρω εγώ από τις Βρυξέλλες».

«Κακώς η ΝΔ είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε θέμα νομίσματος», ανέφερε ο Β. Λεβέντης, επικρίνοντας τον πρόεδρο της ΝΔ ότι για να ζητήσει εκλογές πρέπει να καταθέσει σχέδιο, «αλλιώς είναι δημαγωγός. Φοβάμαι ότι όπως ο κ. Τσίπρας αναθεμάτιζε εσάς, πάτε και εσείς να αναθεματίσετε εκείνον», εκτίμησε και ζήτησε κυβέρνηση όλων των κομμάτων από τεχνοκράτες.

Για το ασφαλιστικό ο Β. Λεβέντης είπε ότι «λύνεται με ανεύρεση νέων πόρων ή με ανάπτυξη», ενώ θεωρεί ότι «κάποια στιγμή αναγκαστικά θα σκεφτούμε και το ιδιωτικό ασφαλιστικό σύστημα. Θα δούμε το ασφαλιστικό σύστημα σε ιδιωτικά χέρια. Εκεί βαδίζουμε, μην έχουμε αυταπάτες».