Πυρά κατά της αντιπολίτευσης για την κριτική που ασκεί στο ασφαλιστικό εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στη Βουλή.

«Η πατρίδα έχει ανάγκη από ένα νέο αφήγημα, ένα νέο γενεσιουργό πατριωτισμό, που πραγματικά θα μετουσιώσει την κοινωνική αδράνεια και την κοινωνική παθητικότητα σε μια συλλογική προσπάθεια να βγάλουμε όλοι μαζί τον τόπο απ' αυτήν την κρίση» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής, ενώ απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης είπε:

Εδώ είναι πεδίον δόξης λαμπρόν. Θα κριθούμε όλοι. Και οι συμπολιτευόμενοι και οι αντιπολιτευόμενοι.

«Θα κριθούμε όλοι από τη στάση και τη συμπεριφορά μας κι εκεί θα καταγράψουμε το τι έχει ο καθένας μέσα στη σκέψη του και μέσα στο μυαλό του» σημείωσε, καλώντας όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους «να επιδείξουν μέτρο και εχεφροσύνη για να μπορέσουν να φανούν έστω και τώρα χρήσιμοι στον τόπο».

Ο κ. Κουρουμπλής κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι επιδίδεται σε στείρα κριτική και ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι για πρώτη φορά στα δημόσια πράγματα και είχε το ήθος και την πολιτική παρρησία να πει στον ελληνικό λαό στις εκλογές του Σεπτεμβρίου τι δυσκολίες τον περιμένουν. «Αντί, λοιπόν, να δείξετε υπομονή και δημιουργική κριτική, ο στόχος σας είναι να ανατραπεί η Κυβέρνηση. Και διερωτάται κανείς: Τόσο πάθος έχετε με τις καρέκλες; Δεν μπορείτε να κάνετε καθόλου υπομονή;» ρώτησε.