Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή για το ασφαλιστικό.

«Με το νομοσχέδιό σας αποδεικνύετε ξανά ότι η ‘πρώτη φορά Αριστερά’ ούτε ριζοσπαστική ούτε μεταρρυθμιστική είναι. Είναι ένας ασπόνδυλος συνασπισμός εξουσίας με ισχυρές δόσεις, λαϊκισμού - κομματοκρατίας - κρατισμού και εθνικισμού» επεσήμανε και πρόσθεσε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση:

Αγκαλιάζετε όλα αυτά που χρεοκόπησαν τη χώρα. Γι’ αυτό χρεοκοπείτε κι εσείς τόσο γρήγορα.

Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι ο κόσμος είναι εξαγριωμένος «γιατί λέτε συνεχώς ψέματα και σήμερα ψηφίζετε αυτά που μέχρι χθες λέγατε ότι δεν θα ψηφίσετε. Και επειδή η ανικανότητά σας είναι παροιμιώδης σε όλους τους τομείς, κλείνετε και τον Εθνικό κήπο».

Επιτιθέμενος στην κυβέρνηση για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, είπε ότι «ο Έλληνας της δουλειάς, ο μισθοσυντήρητος, ο αγρότης, ο επιχειρηματίας θα μοιράζεται με το κράτος τα εισοδήματά του» και ότι τα χρήματα αυτά «πέφτουν στο άπατο πιθάρι των Δαναΐδων».

«Χρήματα που τρώει ένα υπερδιογκωμένο, αναποτελεσματικό αλλά και καταπιεστικό για τους πολίτες κράτος. Βάρη χωρίς κανένα αντίκρισμα. Γιατί τίποτα στην Ελλάδα δεν επιστρέφει πλέον ως κοινωνική παροχή. Ούτε δωρεάν παιδεία έχουμε, ούτε δωρεάν υγεία -για να μιλήσω μόνο για τα κεφαλαιώδη».

«Εκμαυλίζετε την κοινωνία με τη θεωρία της ψόφιας κατσίκας. Αφού δεν μπορείτε να προσφέρετε κατσίκα σε όλους όσους την υποσχεθήκατε ,τώρα τους λέτε ότι θα σκοτώσετε την κατσίκα του γείτονα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ένα όχημα που κατρακυλά στο παρελθόν είναι η κυβέρνησή σας. Τα ίδια κόλπα. Τα ίδια λάθη. Στέλνετε έναν λογαριασμό στην παραγωγική Ελλάδα ενώ ξέρετε ότι δεν αντέχει να τον πληρώσει» τόνισε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού πρότεινε για το ασφαλιστικό ένα σύστημα με τρεις πυλώνες: Κύρια σύνταξη (καταβάλλεται από το κράτος), επαγγελματική σύνταξη που χορηγείται από τα Επαγγελματικά Ταμεία (αντί επικουρικής) και προαιρετική συμπληρωματική σύνταξη (ατομικές αποταμιεύσεις που καταβάλλεται από ασφαλιστικές εταιρίες).

«Σας ενδιαφέρουν μόνο τα κενά συνθήματα. Η τροφή του λαϊκισμού.  Πλασαριστήκατε σαν το νερό του Καματερού, όπως εύστοχα είπε ο Διονύσης Χαριτόπουλος», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.