current views are: 6

8 Μαΐου 2016
Δημοσίευση19:26

Τσίπρας: Θα ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της – 58,6 δισ. ευρώ τα μέτρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (Βίντεο)

Σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ”κινδυνεύετε να κάνετε τη ΝΔ κόμμα διαμαρτυρίας”. 

Δημοσίευση 19:26’

Σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ”κινδυνεύετε να κάνετε τη ΝΔ κόμμα διαμαρτυρίας”. 

Σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ”κινδυνεύετε να κάνετε τη ΝΔ κόμμα διαμαρτυρίας”. 

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Βουλή είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στερείται στοιχειώδους εναλλακτικής πρότασης και τον κάλεσε να “έχει τη γενναιότητα” να πει ότι η εναλλακτική πρόταση της ΝΔ για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι οι περικοπές δαπανών, “δηλαδή οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, καθώς και απολύσεις”.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι όταν η ΝΔ ζητά εκλογές, όπως είναι δικαίωμά της, αλλά χωρίς εναλλακτική πρόταση, τότε ο λόγος μπορεί να γίνει αντιληπτός, προσθέτοντας στην συνέχεια ότι “ζητάτε εκλογές όχι για να φέρετε κάτι καλύτερο για τον τόπο.

Μάλλον ο καημός σας είναι να σωθούν οι φίλοι σας ‘που έχουν διώξεις’, κάποιοι εκδότες και καναλάρχες που αγωνιούν όχι για την χώρα, αλλά γιατί καταστρέφεται το σύστημα διαπλοκής”.

Συνέχισε ο πρωθυπουργός

Αυτοί που μας κατηγορούν για φοροκαταιγίδες κτλ ψήφιζαν και με τα δύο χέρια μέτρα ύψους 53 δισ. ευρώ. Το 2014 μόνο, τη χρόνια του success story του κ. Σαμαρά ήταν ύψους 10 δισ. ευρώ. 

Σε σχέση με τις εκλογές τόνισε: ”Σήμερα μάλιστα μιλήσατε για αχρείαστες εκλογές. Προφανώς για εσάς είναι αχρείαστο γιατί έχετε συνηθίσει στο ψέμα και τη διαπλοκή. Ατόπημα κ. Μητσοτάκη να μιλάτε για ιστορικό ατύχημα, το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός έχει επιλέξει με τρεις εκλογές. Ξεχνάτε ότι έγιναν εκλογές τον Σεπτέμβρη, μετά τη συμφωνία”.

«Με το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο προχωράμε χωρίς να κόβουμε ούτε ένα ευρώ από τις κύριες συντάξεις και χωρίς να επιβαρύνουμε τους συνταξιούχους για 13η φορά. Αυτό υποσχεθήκαμε τον Σεπτέμβριο» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Βουλή, ενώ απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση την εγκάλεσε λέγοντας «η αγωνία σας είναι αυτή: ότι οι κύριες συντάξεις δεν μειώνονται ούτε κατά ένα ευρώ».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ”το ασφαλιστικό σύστημα ήταν ανορθολογικό, κοινωνικά άδικο, δαιδαλώδες και πελατειακό, ενώ μετά από έξι χρόνια οικονομικής ύφεσης ήταν αδύνατο να επιζήσει χωρίς βαθιά μεταρρύθμιση. Με το νομοσχέδιο που ψηφίζουμε σήμερα, αποσκοπούμε στη δημιουργία ενός ασφαλιστικού συστήματος βιώσιμου που θα εγγυάται τις συντάξεις όλων των πολιτών και ταυτόχρονα αυτό θα γίνεται με κοινωνική δικαιοσύνη, λαμβάνοντας υπόψη και την δύσκολη οικονομική κατάσταση”. 

Πρόσθεσε, δε, ότι την ώρα που η αντιπολίτευση επιδίδεται σε κινδυνολογία και καταστροφολογία, η κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά τόσο σε ότι αφορά την διαπραγμάτευση, όσο και επί ενός μελετημένου σχεδίου για την επόμενη, μετά την αξιολόγηση, ημέρα, όπου προτεραιότητα θα είναι το πέρασμα από την ακραία ύφεση σε ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο και προστασία της εργασίας.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος και στο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης έκανε λόγο για θέσπιση σταθερού φορολογικού συντελεστή για 12 χρόνια σε όσους προχωρήσουν σε επενδύσεις άνω των 20 εκ. Ευρώ, ενώ σημείωσε ότι ο δρόμος εξόδου από την κρίση είναι η τόνωση της ενεργού ζήτησης των εργαζομένων.

 

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο και για άνοιγμα της συζήτησης για το χρέος μετά το αυριανό Eurogroup. 

Μετά από έξι χρόνια όπου στο Eurogroup συνεδρίαζαν και συζητούσαν μόνο για μέτρα στην Ελλάδα, στην αυριανή συνεδρίαση του μπαίνει επίσημα στην ατζέντα για πρώτη φορά το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους.

Ο ίδιος κάλεσε ταυτόχρονα τον αρχηγό της ΝΔ να αναφέρει την θέση του επ’ αυτού του ζητήματος, αλλά και να το συζητήσει μαζί του, ενώ χαρακτήρισε θετική την θέση για το ζήτημα αυτό του Αντιπροέδρου της Γερμανίας, Ζ. Γκάμπριελ και εξέφρασε την ελπίδα την ίδια εποικοδομητική στάση να τηρήσει και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σοιμπλε.

 

 

 

 


σχετικα αρθρα