Την πεποίθησή του πως η κυβέρνηση έχει λάβει λαϊκή εντολή προκειμένου να βάλει τέλος στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού, καθώς και ότι με τη σκληρή της διαπραγμάτευση κατόρθωσε να μειώσει κατά 2/3 τις απαιτήσεις των δανειστών εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος.

  Σε μια χειμαρρώδη τοποθέτηση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος των ΑΝΕΛ έκανε εκτενή αναφορά σε υποθέσεις διαπλοκής που έχουν να κάνουν με τις διαφημίσεις που έλαβαν τα ΜΜΕ από τις τράπεζες. Έτσι, επικαλούμενος τα σχετικά στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τράπεζες για το 2015, είπε πως ΜΜΕ που έλαβαν 2, 3 ή και 4 εκατ. ευρώ, εμφανίζονταν να είναι αυτά που την ίδια στιγμή χρωστούν στις τράπεζες δάνεια τα οποία δεν μπορούν να πληρώσουν.

Ακόμα κατηγόρησε τον επικεφαλής του Ποταμιού κ. Θεοδωράκη πως βρίσκεται πίσω από το protagon και παρά τις διαβεβαιώσεις του τελευταίου πως έχει αποχωρήσει, επέμεινε πως το σχετικό ΦΕΚ δεν έχει ακόμα αλλάξει.

«Να κόψει η διαπλοκή να πληρώνει διάφορα site μαϊμούδες. Και καλώ τον εισαγγελέα να πάρει τις λίστες με τα δάνεια των τραπεζών, τις χρηματοδοτήσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, τις λίστες του press project για τη δια βίου μάθησης και θα δει ότι είναι τα ίδια μέσα! Πως είναι δυνατόν ο κ. Μαυρίκος να έχει χρηματοδοτηθεί από όλες τις τράπεζες για την Ακρόπολη που διάβαζε μόνο ο ίδιος», αναρωτήθηκε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Στις τέσσερις από τις πέντε τράπεζες υπάρχει ο κ. Παναγιώτης Ζήσης. Είναι μαζί με αυτόν που το έπαιζε μάγκας, τον κ. Κρανιδιώτη που τα έπαιρνε ως πορνίδιο πολιτικό από τις τράπεζες για να δημιουργεί εντυπώσεις και μαζί διάφορα ακραία site, Το Μακελειό του Χίου και άλλες δεκάδες».

Επίσης, ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Μοζαμβίκης από την οποία το ΔΝΤ αποχώρησε, επειδή όπως είπε, συνέλαβε τη κυβέρνηση να διαπράττει απάτη. « Ο κ. Σάφα έκανε την απάτη, ο συνέταιρος του κ. Βενιζέλου. Αθωώσατε με νόμο αυτόν που του χαρίσατε 500 εκατ. ευρώ. Του δώσατε συγχωροχάρτι του κ Βενιζέλου κύριοι της ΝΔ», σημείωσε.  

 Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε το λόγο επί προσωπικού και δήλωσε πως όταν αποφάσισε να μπει στη πολιτική, σταμάτησε και τη σχέση του με τη δημοσιογραφία.