Για κατ αρχήν συμφωνία στα βασικά σημεία των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση έκαναν λόγο πηγές του υπουργείου Οικονομικών, ενόψει του αυριανού Eurogroup, όπου πέραν του βασικού πακέτου μέτρων θα γίνει συζήτηση για τα μέτρα – κάβα και το χρέος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπάρχει κατ αρχήν συμφωνία στο νέο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, στα «κόκκινα» δάνεια, στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό, στους έμμεσους φόρους.

Οι ίδιοι παράγοντες, τόνιζαν επίσης ότι η ελληνική πρόταση για τον μηχανισμό αυτόματης ρύθμισης του ελλείμματος έχει αποσταλεί στους θεσμούς και αναμένεται να υπάρξει σχετική συζήτηση. Παράλληλα, στο Eurogroup θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά συζήτηση και για το χρέος του επίσημου τομέα, όπως προβλέπει η συμφωνία του περυσινού καλοκαιριού.

Σημειώνεται ότι για την προετοιμασία του Eurogroup, θα προηγηθεί αύριο το πρωί συνεδρίαση του Euro Working Group, με τη συμμετοχή του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη. Η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, θα αρχίσει, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 15.00 (τοπική ώρα).

Η διαρροή από το υπουργείο Οικονομικών έρχεται λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις της εκπροσώπου  του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που  επανέλαβε ότι η ολοκλήρωση των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων για την πρώτη αξιολόγηση θα πρέπει να προηγηθεί των όποιων αποφάσεων για το χρέος.