Για επιλεκτική εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας των βουλευτών κατηγόρησε το προεδρείο της Βουλής ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος.

«Η Χρυσή Αυγή είναι εδώ είτε το θέλετε είτε όχι. Τα κανάλια προσπαθούν να δαιμονοποιήσουν τον εθνικισμό», δήλωσε. Διαμαρτυρήθηκε για την είσοδο της φρουράς της Βουλής στην αίθουσα νωρίτερα και αναρωτήθηκε αν θα ακολουθήσει είσοδος των ενόπλων δυνάμεων.

«Με το ασφαλιστικό επαναλαμβάνετε την δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης προς τους δανειστές και την τρόικα. Ο νόμος έχει ήδη ψηφιστεί, είναι ο 4214 του 2014″.

«Οι δανειστές θέλουν να λάβουν και από αυτή την κυβέρνηση διαβεβαίωση οτι θα τηρήσει όσα συμφωνήθηκαν με την τρόικα. Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εκτοξεύονται οι περικοπές των συντάξεων. Δεν πρόκειται για διαπραγμάτευση αλλά για τέταρτο μηνμόνιο στο οποίο η Χρυσή Αυγή θα ψηφίσει όχι», είπε.

Όπως είπε, η όλη πολιτική του κόμματος του κ. Μητσοτάκη δεν θεωρεί αχρείαστα τα μέτρα, τα ψήφισε το 2015 το καλοκαίρι.

«Στο πελατειακό κράτος δεν έιναι αθώα η αριστερά, συγκυβερνά από το 1974, μέσω του εισοδισμού στο ΠΑΣΟΚ. Πολλοί είχαν διοριστεί από τον χώρο της Αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ΠΑΣΟΚ. Έχει εναγκαλιστεί θερμά την σοσιαλδημοκρατία», είπε ο Ν. Μιχαλολιάκος.

«Λάβετε το θάρρος» ζήτησε από την ΝΔ, «για απολύσεις εκατοντάδων χιλιάδων κομματικών εγκάθετων από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Αριστερά».

Περί χρέους, είπε ότι κανείς δεν θέλει ελάφρυνση του χρέους στην Ευρώπη και ότι η Χρυσή Αυγή θέλει οριστική διαγραφή του.

Υποστήριξε ότι το κράτος είναι δημιούργημα και του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κληρονόμησε στελέχη και την εκλογική πελατεία του ΠΑΣΟΚ.

«Το ασφαλιστικό αποτελεί το τέλος του κοινωνικού κράτους. Ο Μεταξάς έκανε το κοινωνικό κράτος. Το πελατειακό κράτος λεηλάτησε τα ασφαλιστικά ταμεία όλα αυτά τα χρόνια, τα αποθεματικά των οποίων πήγαιναν στην Τράπεζα της Ελλάδος με 0% επιτόκιο».