Υπεραμύνθηκε του νέου ασφαλιστικού που ψηφίστηκε από τους 153 βουλευτές της συγκυβέρνησης, χθες σε μια θυελλώδη συζήτηση στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος

Ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, τόνισε: : «Το νέο ασφαλιστικό προστατεύει όσους έχουν εισοδήματα κάτω από 1.000 ευρώ». Μάλιστα, ο υπουργός Εργασίας τόνισε:

«Εάν ήταν νόμος «λαιμητόμος» το Ασφαλιστικό, θα ΄τρεμε η Γη έξω από τη Βουλή»

Αναφερόμενος στην επισήμανση ότι θίγονται όλοι όσοι έχουν εισόδημα 12.000 τον χρόνο ανέφερε πως «αυτήν την κατάσταση παραλάβαμε. Να θεωρείται πλούσιος αυτός που έχει τέτοιο εισόδημα. Δεν φταίμε εμείς για αυτό».

Τόνισε επίσης, πως:

«αυτοί που έχουν εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ πρέπει να πληρώσουν».

Παράλληλα, για την «κόκκινη γραμμή» των 9.100 ευρώ στο αφορολόγητο είπε πως είναι «κυμαινόμενο για όσους έχουν παιδιά».

Αναφορικά με τη διαμόρφωση της σύνταξης, εξήγησε ότι, η σύνταξη θα υπολογίζεται βάσει του συνόλου του εργασιακού βίου, διευκρινίζοντας ότι «επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία στο σύστημα, έχουμε υπολογίσει από το 2002».

«Το μπλοκάκι δεν θα δίνει ασφαλιστική εισφορά στο 20%, όπως οι υπόλοιποι» είπε ο Υπουργός Εργασίας σχετικά με όσους εργάζονται με μπλοκάκι και ξεκαθάρισε ότι, «κάθε πηγή εισοδήματος από εργασία θα αποδίδει 20% εισφορά»,

«Το ΕΚΑΣ συμφωνήθηκε να καταργηθεί με ψήφους όλων των κομμάτων και η αντικατάσταση έρχεται για τους τωρινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους μέσω του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» σημείωσε σχετικά με την περικοπή του ΕΚΑΣ και διευκρίνισε ότι, «όσων οι συντάξεις είναι μεγαλύτερες από τις μελλοντικές, κρατούν την προσωπική διαφορά, μέχρι να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο όλες οι συντάξεις».

«Ο χαμηλοσυνταξιούχος που παίρνει ΕΚΑΣ θα δει τη σύνταξή του να ανεβαίνει με τα ποσοστά αναπλήρωσης» τόνισε.

«Πετύχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τους προηγούμενους, γιατί αυτός ο νόμος γράφτηκε στα ελληνικά, δεν μας ήρθε απ’έξω» είπε κλείνοντας ο Υπουργός Εργασίας.