Αντικείμενο σχολιασμού από διεθνή ΜΜΕ έγιναν χθες τόσο η ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, όσο και τα επεισόδια που σημειώθηκαν ανάμεσα σε ΜΑΤ και αντιεξουσιαστές έξω από τη Βουλή.

Σύμφωνα με το BBC, ''οι διαδηλωτές στην Ελλάδα πέταξαν βόμβες μολότοφ στην αστυνομία που απάντηση με χημικά έξω από τη Βουλή''.

Όπως αναφέρει το δίκτυο ''η Ελλάδα στάθηκε ανίκανη να ''ξεκλειδώσει'' την επόμενη δόση του δανείου, ''προσκρούωντας'' σε πρόσθετες απαιτήσεις των δανειστών. 

''Xιλιάδες διαδηλώνουν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη μετά από ένα αμφιλεγόμενο φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο'' τονίζει το Al Jazeera, αναφέροντας ότι 18.000 άτομα στην Αθήνα και 8.000 στη Θεσσαλονίκη διαμαρτυρήθηκαν για το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε το βράδυ της Κυριακής, ελάχιστα πριν το κρίσιμο Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Με ένα γλαφυρό βίντεο που παρουσιάζει τα επεισόδια μπροστά από τη Βουλή, το Channel 4 αποτυπώνει την κατάσταση που δημιουργήθηκε χθες την ώρα συζήτησης του νομοσχεδίου. 

«Η Ελλάδα περνάει μέτρα λιτότητας καθώς οι πιστωτές παραμένουν σε αδιέξοδο για τους όρους διάσωσης» είναι ο τίτλος της Wall Street Journal. Η αμερικανική εφημερίδα χαρακτηρίζει κίνηση «εντυπωσιασμού» προς τους πιστωτές της χώρας προκειμένου εκείνοι να ξεκλειδώσουν περισσότερα κεφάλαια.

Ωστόσο, επισημαίνει η WSJ, οι πιο επιδραστικοί πιστωτές της Ελλάδας, η Γερμανία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραμένουν σε αδιέξοδο αναφορικά με τους όρους διάσωσης με το ΔΝΤ να υποστηρίζει ότι είναι έντονα προβληματικοί και τη Γερμανία να επιμένει ότι δεν μπορούν να αλλάξουν.

«Η Ελλάδα επιστρέφει στο προσκήνιο την Δευτέρα, οπότε οι συζητήσεις των διεθνών πιστωτών της αναφορικά με την οικονομική βοήθεια θα σηματοδοτήσουν αν η χώρα θα βρεθεί μπροστά σε μια νέα περίοδο πολιτικής αστάθειας ή αν θα κερδίσει κάποιες οικονομικές ανάσες μετά από έξι τρικυμιώδη χρόνια», σχολιάζει το Bloomberg, προσθέτοντας ότι η ανάγκη για προληπτικά μέτρα πηγάζει από την διαφωνία του ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους πιστωτές, αναφορικά με την επάρκεια των ήδη ληφθέντων μέτρων.