Με ανάμικτα συναισθήματα περιγράφει ο γερμανικός Τύπος την ψήφιση του ασφαλιστικού -φορολογικού νομοσχεδίου χθες στη Βουλή, τονίζοντας ότι το ελληνικό κοινοβούλιο κατάφερε να περάσει τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας, τα οποία ανοίγουν το δρόμο για περαιτέρω βοήθεια και δίνουν μήνυμα στους δανειστές. 

Ως ''τεράστια επιτυχία'' για την κυβέρνηση Τσίπρα περιγράφει η Bild την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, τονίζοντας ότι το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε σε μεγάλο μέρος του την άκρως αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, παρότι υπήρχαν πιθανότητες για διαρροές.

Ωστόσο, η εφημερίδα σημειώνει ότι ''παρότι ανοιγεί ο δρόμος για τις μεταρρυθμίσεις, ο κίνδυνος για χρεοκοπία παραμένει''. 

Με τον τίτλο ''Οι δανειστές συζητούν ελάφρυνση του χρέους'', η Die Zeit αναφέρεται στη χθεσινή ψήφιση του νομοσχεδίου από το ελληνικού κοινοβούλιο, χωρίς να παραλείψει, ωστόσο, να κάνει λόγο για τα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Σύνταγμα. 

Την ίδια ώρα «παραμένει ασαφής η συμμετοχή του ΔΝΤ» υπογραμμίζει η εφημερίδα. 

''Οι συντάξεις θα μειωθούν, οι φόροι θα αυξηθούν'' αναφέρει στον τίτλο της η FAZ, τονίζοντας στο δημοσίευμα ότι ο Τσίπρας πέρασε σκληρά μέτρα λιτότητας για τη χώρα του, τα οποία αποτελούν προϋπόθεση για περαιτέρω βοήθεια από την ΕΕ. 

Στα μέτρα λιτότητας που πέρασαν από το ελληνικό Κοινοβούλιο αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, επισημαίνοντας ότι ''ήταν ένα μήνυμα στους δανειστές η ψήφιση των μέτρων του νομοσχεδίου''. 

Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρεται και στις μαζικές διαδηλώσεις που σημειώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.