Για σκανδαλώδη ανοχή απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τους Ευρωπαίους η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «έχουν τα δικά τους θέματα» και πως «δεν θέλουν φασαρίες».

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, μετά τη ψήφιση του ασφαλιστικού – φορολογικού και με ανοιχτό το θέμα των επιπλέον μέτρων  η βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να υπογράψει κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί.

Απαντώντας για το τι θα κάνει αν απαιτηθεί πλειοψηφία των 180 η κ. Ασημακοπούλου  απάντησε ότι: Ο κ. Μητσοτάκης ήταν σαφής. Έκανε συγκεκριμένη κριτική στους ευρωπαίους εταίρους, η οποία λέει τι: επειδή αυτή τη στιγμή οι Ευρωπαίοι έχουν τα δικά τους θέματα, τα εσωτερικά, έχουν μπροστά τους το brexit, τις εκλογές στην Ισπανία, να σας το πω απλά, δεν θέλουν φασαρίες, η πραγματικότητα είναι ότι δείχνουν μια σκανδαλώδη ανοχή στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί τους εξυπηρετεί».

Με αφορμή μάλιστα τα λεγόμενα προληπτικά μέτρα που ζητά το ΔΝΤ η κ. Ασημακοπούλου σημείωσε ότι :

αυτό το οποίο κάνουν αυτή τη στιγμή οι ξένοι είναι το εξής:  επειδή ξέρουν ότι το μείγμα αυτό της πολιτικής έτσι όπως εφαρμόζεται με την αύξηση των φόρων, των ασφαλιστικών εισφορών δεν θα αποδώσει, βάλανε αυτά τα μέτρα κάβα. Ένα κάβα 4o Μνημόνιο. Και σου λέει, έτσι θέλετε κύριοι να το εφαρμόσετε; Ωραία άμα θέλετε έτσι καλώς. Αλλά θα πάρετε και άλλα 3,6 δις μέτρα, που εμείς υπολογίζουμε ότι είναι το σφάλμα το οποίο προκύπτει από αυτό,  θα τα πάρετε από τώρα για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Σε αυτή τη κατάσταση μας έχει οδηγήσει η κακή διαπραγμάτευση και η κακή πολιτική επιλογή που έχει κάνει η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

Η βουλευτής της ΝΔ σχολίασε εξάλλου με αφορμή το ασφαλιστικό ότι: «Είχαμε φτάσει σε ένα σημείο όπου το ασφαλιστικό προσέγγιζε την βιωσιμότητα. Και με αυτή την καταστροφική πολιτική χρειάζονται 1,8 δις ευρώ μέτρα. Και με τον τρόπο που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού, αυτή δεν εξασφαλίζεται».