Μετά από δεκαετίες που το ΠΑΣΟΚ ήταν στη θέση του εγκαλούμενου από την Αριστερά για θέματα διαφθοράς και διαφάνειας, όλα δείχνουν ότι έχει έρθει η ώρα να αλλάξουν οι ρόλοι.

Οι επιτελείς της Φώφης Γεννηματά έχουν επιμείνουν στη σύσταση εξεταστικών και για το πως η χώρα έφθασε στο τρίτο μνημόνιο και για τα έργα και τις ημέρες του κ. Πολλάκη στο υπουργείο Υγείας. Επιπλέον, οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζουν ότι χάθηκαν τεράστια ποσά στην τελευταία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, βάζοντας και αυτό το θέμα στο τραπέζι.

Στο πλαίσιο αυτό, πετούν το γάντι στην κυβέρνηση. Επισημαίνουν ότι «αν οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είχαν βρει στοιχεία διαφθοράς στα υπουργεία που παρέλαβαν θα είχαν στήσει κρεμάλες». «Ακόμη και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επανάφερε το θέμα των διαφημιστικών δαπανών του ΚΕΛΠΝΟ όταν βρέθηκε απολογούμενος για τον διαγωνισμό των ΜΕΘ» υπογραμμίζουν. Ζητούν λοιπόν από την κυβέρνηση «να παρουσιάσει ότι στοιχεία έχει αλλιώς να σταματήσει να δηλητηριάζει την πολιτική ζωή».

Στη Χαριλάου Τρικούπη ετοιμάζουν δύο ακόμη παρεμβάσεις. «Λευκή βίβλο» με τους νόμους των κυβερνήσεων του για τη διαφάνεια και την αξιοκρατία και «μαύρη βίβλο» με τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ τους τελευταίους 15 μήνες. Με τις προσλήψεις φίλων και συγγενών. Αντίστοιχη δουλειά γίνεται και στον τομέα του κοινωνικού κράτους, προκειμένου «να θυμηθούν οι πολίτες τι έδωσε και τι έκοψε το ΠΑΣΟΚ, αλλά και το τι έδωσε και τι έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Με αυτά τα δεδομένα είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κοινός τόπος για τη συνεργασία των δύο κομμάτων. Η Φώφη Γεννηματά θα συνεχίσει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, προκειμένου να ανασυγκροτήσουν την κεντροαριστερά. Οι «επιθέσεις» φιλίας στον Σταύρο Θεοδωράκη θα συνεχιστούν, ενώ όπως έχει αποκαλύψει το newpost υπέρ της συνεργασίας όλων των δυνάμεων του χώρου κινείται και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, υποστηρικτές του οποίου βρίσκονται στο Ποτάμι.