Σόιμπλε: Ανάλυση βιωσιμότητας, πριν από τις συζητήσεις για το χρέος

Σόιμπλε: Ανάλυση βιωσιμότητας, πριν από τις συζητήσεις για το χρέος

«Δεν θα ληφθούν σήμερα τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ωστόσο όπως είπε αναμένει κάποια πρόοδο. Παράλληλα, τόνισε πως για να γίνει περαιτέρω συζήτηση για το ελληνικό χρέος πρέπει πρώτα να υπάρξει ανάλυση βιωσιμότητας.

Προσερχόμενος στο Eurogroup, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως «η δέσμη των προληπτικών μέτρων είναι μια λογική προσέγγιση» και υπογράμμισε:

Πριν από τις συζητήσεις για το χρέος, χρειάζεται ανάλυση βιωσιμότητας... Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει λύση μέχρι το τέλος του Μαΐου.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση γιατί στο παρελθόν κινήθηκε λανθασμένα», είπε και πρόσθεσε:

Ο δρόμος για την Ελλάδα είναι δύσκολος αλλά οι έλληνες πολιτικοί πρέπει να βοηθήσουν για να επιτευχθεί συμφωνία. Οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι για τις ενέργειές τους. Έχουμε δείξει αλληλεγγύη, περισσότερη από άλλες χώρες. Η Γερμανία σίγουρα ήταν μία από τις πιο γενναιόδωρες χώρες.

«Kάποιος πρέπει να είναι πιο ειλικρινής με τους έλληνες πολίτες για την φιλοσοφία του πακέτου διάσωσης. Είναι σημαντικό για να τους βοηθήσει να σταθούν στα πόδια τους», σημείωσε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο