Στο επίπεδο της.τροπολογίας και όχι του ασφαλιστικού όπως περίμεναν ορισμένοι, κινήθηκε τελικά η κόντρα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ τις τελευταίες μέρες στη Βουλή.

Το θέμα που αφορά την παραχώρηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Ολυμπιακών Ακινήτων για τη κάλυψη λειτουργικών αναγκών του, μπορεί να μην προκάλεσε ποτέ την ένταση παρεμβάσεων του παρελθόντος (όπως η μπύρα), ωστόσο έδωσε ένα τόνο έμμεσης αντιπαράθεσης ανάμεσα στα τα δύο κόμματα.

Συγκεκριμένα, τη περασμένη Πέμπτη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσαν τροπολογία στο νομοσχέδιο για την Έρευνα, βάσει της οποίας παραχωρούνται Ολυμπιακά Ακίνητα στην Καλλιθέα στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να καλυφθούν επιτακτικές λειτουργικές ανάγκες των δικαστικών υπηρεσιών, ιδίως σε ποινικές δίκες με μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων μαρτύρων.

Δείτε ΕΔΩ την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ

Στη ρύθμιση αντέδρασαν οι ΑΝΕΛ, γεγονός που εκφράστηκε μέσω νέας τροπολογίας του Βασίλη Κόκκαλη στο ασφαλιστικό, μέσω της οποίας ζητούσαν την κατάργηση της προηγούμενης λόγω άμεσης- όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση- γειτνίασης των εν λόγω εγκαταστάσεων με αθλητικές παιδείες στις οποίες αθλούνται νέοι και νέες.  

Δείτε ΕΔΩ την τροπολογία των ΑΝΕΛ

Τελικά νικητές της ιδιότυπης αυτής μάχης αναδείχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η τροπολογία του κ. Κόκκαλη δεν έγινε ποτέ δεκτή από την αρμόδιο υπουργό.