Για τις πιο σκληρές μεταρρυθμίσεις που εγκρίθηκαν από το ελληνικό κοινοβούλιο από την ημέρα που άρχισε η κρίση κάνει λόγο σε σημερινό του δημοσίευμα ο Guardian, αναφορικά με το σαρωτικό πακέτο μέτρων σε ασφαλιστικό και φορολογία που αποτελεί πλέον νόμο του κράτους. Ενδεικτικό του αντίκτυπου που έχουν τα νέα μέτρα, είναι το γεγονός ότι το σκληρό αυτό δημοσίευμα προέρχεται από μια εφημερίδα, θετικά διακείμενη στην Αριστερά και την ελληνική κυβέρνηση.

«Τα αμφιλεγόμενα μέτρα, αξίας 5,4 δισ. ευρώ αποτελούν τις πιο σκληρές μεταρρυθμίσεις που αναγκάστηκε να θεσπίσει η κυβέρνηση από τότε που ξεκίνησε η κρίση χρέους» υπογραμμίζει η βρετανική εφημερίδα, η οποία επισημαίνει πως «εν μέσω βίας στους δρόμους και μιας τριήμερης γενικής απεργίας που έβαλε τη χώρα σε αναμονή, η κυβέρνηση πέρασε στη Βουλή τη νομοθεσία με τη στήριξη των 153 βουλευτών της». 

Ο Guardian αναφέρεται στη συνεδρίαση του Eurogroup, αναφέροντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση επιστρέφει σήμερα στο ακανθώδες ζήτημα του χρέους, μια νύχτα μετά την έγκριση από τη Βουλή του νέου φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος». 

Αλλά και η γαλλική L' Εxpress επισημαίνει ότι ψηφίστηκε "η επώδυνη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού", τονίζοντας ότι η ελληνική Βουλή ενέκρινε χθες νέα μέτρα λιτότητας.