current views are: 6

9 Μαΐου 2016
Δημοσίευση17:35

Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Κλείνει η αξιολόγηση χωρίς επιπλέον μέτρα – Ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετέβη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

Δημοσίευση 17:35’

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετέβη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετέβη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

«Κλείνει η αξιολόγηση χωρίς επιπλέον μέτρα στη βάση των ελληνικών θέσεων. Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι αποτυπώνεται στη δήλωση του Eurogroup ο οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του χρέους, το οποίο αποτελεί θετικό μήνυμα προς τους επενδυτές αλλά και προς την κοινωνία, τους έλληνες πολίτες που σήκωσαν τα βάρη όλο το τελευταίο διάστημα», επεσήμανε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τον Προκόπη Παυλόπουλο.

«Επικοινώνησα με τους αρχηγούς, τους ενημέρωσα, υπάρχουν λεπτομέρειες που θα καθορίσουν τις τελικές αποφάσεις για το χρέους που θα ληφθούν στο επόμενο Eurogroup. Ελπίζω να είναι μία πολύ θετική απόφαση για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία» συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Καταλήγοντας τόνισε ότι είναι στη διάθεση των πολιτικών αρχηγών για περαιτέρω εξειδίκευση και ενημέρωση και σημείωσε την ανάγκη να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος στον Τόπο, πέρα από τις αντιπαραθέσεις και διαφορές που πάντα υπάρχουν, με θετικό πρόσημο, γιατί θα κοιτάζουμε μπροστά, σε ένα καλύτερο αύριο.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα για την πρωτοβουλία, σημείωσε ότι σήμερα Ημέρα της Ευρώπης, πέρα από την αλληλεγγύη, αυτό που αποδεικνύει η Ελλάδα είναι ότι -με πολύ μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού-παραμένει αταλάντευτη στην ευρωπαϊκή της πορεία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο, πραγματοποιείται ύστερα από την ενημέρωση των Πολιτικών Αρχηγών και πρόσθεσε ότι« αυτή η στέρεη απόφαση να μείνουμε στην Ευρώπη και στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη, είναι και μια απόφαση όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο, επικυρώθηκε από μια συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στις τελευταίες εκλογές και παρά τις επιμέρους διαφορές – δικαιολογημένες άλλωστε- που πρέπει να τις σεβαστούμε, παρά τις διαφορές αυτές, η απόφαση να συνεχίσουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία είναι σημαντικό ότι αυτή τη στιγμή είναι κάτι το οποίο το συμμερίζεται η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Επικοινωνίες με τους πολιτικούς αρχηγούς

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας είχε γύρο τηλεφωνικών επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης. 

Σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, «από την επίσημη ανακοίνωση του eurogroup προκύπτει ότι η κυβέρνηση, παρά τους πρώιμους πανηγυρισμούς, έχει πολύ δουλειά μπροστά της μέχρι τις 24 Μαΐου».

Κατά την ολιγόλεπτη επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η Φώφη Γεννηματά ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να συναντηθεί κλιμάκιο βουλευτών με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ώστε να ενημερωθούν για τα όσα έχουν συμφωνηθεί.

Κατά την επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η συμφωνία για την αξιολόγηση θα κλείσει στο επόμενο Eurogroup. 


σχετικα αρθρα