Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή το Eurogroup και τα όσα συζητήθηκαν για τον αυτόματο «κόφτη» δαπανών.

«Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το τέταρτο μνημόνιο», σημειώνει η ανακοίνωση της ΝΔ που κάνει λόγο για «νέα, επώδυνα και σκληρά μέτρα με τα οποία επιβαρύνει τον ελληνικό λαό εξαιτίας της παταγώδους αποτυχίας της».

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Eurogroup η http://newpost.gr/politiki/532829/h-dhlwsh-toy-eurogroup-gia-thn-ellada-ndash-ti-anaferei-gia-prolhptika-metra-kai-xreosΝΔ επεσήμανε ότι «όλους τους Έλληνες μας περιμένει, εκτός των άλλων, η αύξηση των έμμεσων φόρων με αλυσιδωτές επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο, οι μειώσεις στους μισθούς του Δημοσίου και η άμεση πώληση εξυπηρετούμενων και μη εξυπηρετούμενων δανείων, με προσωρινή εξαίρεση τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας».

Παράλληλα, η Συγγρού τόνισε ότι «θεσπίζεται πρόσθετος προληπτικός μηχανισμός περικοπής μισθών και συντάξεων, εφόσον δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι».

Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση του χρέους, η ΝΔ σχολίασε ότι «παραπέμπεται για το τέλος του προγράμματος, δηλαδή το 2018, ενώ κατηγορηματικά αποκλείεται κάθε σκέψη για κούρεμα του χρέους».

«Είναι τόσο σκληρά και ταυτόχρονα αναποτελεσματικά αυτά τα μέτρα, που όποιο ψέμα και αν χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση δεν την πιστεύει πλέον κανείς», κατέληξε η ΝΔ.