current views are: 4

10 Μαΐου 2016
Δημοσίευση08:06

Κατρούγκαλος: Αν χρειαστεί… αντί να μειώσουμε συντάξεις, θα αυξήσουμε φόρους

«Αντί να μειώσουμε συντάξεις, αν χρειαστεί, μπορούμε να αυξήσουμε τη φορολογία και να προχωρήσουμε στην αύξηση των εισφορών», είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Δημοσίευση 08:06’

«Αντί να μειώσουμε συντάξεις, αν χρειαστεί, μπορούμε να αυξήσουμε τη φορολογία και να προχωρήσουμε στην αύξηση των εισφορών», είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Αντί να μειώσουμε συντάξεις, αν χρειαστεί, μπορούμε να αυξήσουμε τη φορολογία και να προχωρήσουμε στην αύξηση των εισφορών. Όταν σου λείπουν χρήματα, είτε να μειώσεις τη δαπάνη μπορείς, ή να αυξήσεις τα έσοδα» παραδέχτηκε αναγνωρίζοντας το ενδεχόμενο νέων επιβαρύνσεων, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Ο ‘‘κόφτης’’ δεν επιφέρει αυτόματα μέτρα, αλλά είναι μηχανισμός αναπροσαρμογής των μεγεθών του προϋπολογισμού. Αν χρειαστεί το 2017 ο κόφτης θα αναπροσαρμόσει αυτόματα και οριζόντια όλους τους κώδικες του προϋπολογισμού, αλλά τα μέτρα θα πρέπει να περάσουν στη Βουλή, σα να γυρίζαμε πίσω στο χρόνο και αλλάζαμε δαπάνες», υποστήριξε ο κ. Κατρούγκαλος

«Κακά τα ψέματα, όταν είμαστε σε καθεστώς μνημονίου, υπάρχουν τομείς που δεν αποφασίζουμε μόνοι μας», παραδέχθηκε ο υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Κατρούγκαλος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας. «Έγιναν δεκτές στο σύνολό τους οι προτάσεις της κυβέρνησης. Μας εμπιστεύτηκαν στο Eurogroup, είδαν περισσότερα αποτελέσματα από εμάς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Με το νέο ασφαλιστικό, όχι μόνο δεν θα υπάρξει ύφεση, αλλά θα συμβεί το ακριβώς αντίθετο, με τα κυβερνητικά μέτρα το 90% των ανθρώπων, εννιά στους δέκα, θα είναι κερδισμένοι, θα έχουν καλύτερες συντάξεις», επέμεινε ο υπουργός.

«Το ασφαλιστικό σύστημα είναι βιώσιμο. Είμαι υπερήφανος για το ασφαλιστικό, γιατί εισάγουμε μεταρρύθμιση που βασίζεται στους πυλώνες της ισοτιμίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης», τόνισε.

Χαρακτήρισε δε, ως «άσκηση sudoku» το πώς θα πληρώσουμε τις συντάξεις, καθώς το υπουργείο Εργασίας πρέπει να μεταφέρει χρήματα από το ένα ταμείο στο άλλο. 


σχετικα αρθρα