Στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος της Ελλάδας αναφέρεται ο γάλλικός Τύπος, δύο ημέρες μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή. 

Όπως σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα «L' Express», ο Αλέξης Τσίπρας με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος παίζει τα παίζει όλα για όλα και διακινδυνεύει την επιβίωσή του.

«Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού που ψηφίστηκε στο Σαββατοκύριακο είναι μία σημαντική παραχώρηση προς τους πιστωτές της χώρας», γράφει το δημοσίευμα και προσθέτει: 

Με αυτήν, η ελληνική κυβέρνηση παίζει την επιβίωσή της.

Παράλληλα, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ο έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί.

Από την πλευρά της, η «Liberation» γράφει ότι στην Ελλάδα έγινε «ακόμα μία προσπάθεια για να ευχαριστηθούν οι δανειστές» και τονίζει πως «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, πέρασε από την ελληνική βουλή αρκετές μεταρρυθμίσεις για να ικανοποιηθούν οι πιστωτές . Όχι όμως χωρίς να προκαλέσει τη λαϊκή  δυσαρέσκεια η οποία επιδεινώνεται ύστερα από έξι χρόνια άγονης λιτότητας».

«Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα εξελέγη τον Ιανουάριο του 2015 με την υπόσχεση να έρθει σε πλήρη ρήξη με την λιτότητα που έχει κάνει πιο φτωχή την Ελλάδα επί έξι χρόνια», αναφέρει σε άλλο σημείο της η γαλλική εφημερίδα και προσθέτει:

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Ύστερα από μια αντιπαράθεση με τους δανειστές των Αθηνών που διήρκεσε  έξι μήνες, ο Τσίπρας έπρεπε να συνθηκολογήσει με τους πιστωτές που έχουν επιβάλει ένα νέο πιο αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας.