Τα κόμματα πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να κερδίσουν και πάλι την αξιοπιστία της κοινής γνώμης αναγνώρισε, μιλώντας τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ Νότης Μηταράκης. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι προετοιμασμένη για την περίπτωση που ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου προσφύγει στις κάλπες.
Αναφερόμενος εξάλλου στα ευρήματα του Βαρόμετρου της Public Issue και το προβάδισμα της ΝΔ κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, δήλωσε ότι «το Ζάππειο ΙΙ βρήκε ανταπόκριση στον κόσμο, που ψάχνει για λύσεις κοστολογημένες και συγκεκριμένες».

«Αντιλαμβάνομαι την αγωνία του κόσμου, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει σε μία συνταγή η οποία δεν έχει αποδώσει» τόνισε.

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Οικονομικών η ΝΔ επέλεξε υπεύθυνο δρόμο και δεν προσπάθησε να λαϊκίσει ούτε να προσφέρει ψεύτικη ελπίδα εύκολες λύσεις. «Το Ζάππειο ΙΙ δεν λεει ότι δεν χρειάζονται θυσίες ή ιδιωτικοποιήσεις χρειάζονται και περισσότερες» εξήγησε.

Για να δουλέψει το πρόγραμμα της ΝΔ ο κ. Μηταράκης έθεσε ως προαπαιτούμενα «να δουλεύει η αγορά και η πραγματική οικονομία και να υπάρχει κοινωνική συνοχή προαπαιτούμενα που δεν υπάρχουν σήμερα».

Απαντώντας εξάλλου στις κατηγορίες ότι οι φορολογικές ελαφρύνσεις θα αυξήσουν το έλλειμμα, υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση
προτείνει μέτρα 10 δισ. ευρώ για να ισορροπήσει απώλειες 8 δισ. ευρώ από τη μείωση των συντελεστών.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν επιθυμεί να προκαλέσει πολιτική αστάθεια ζητώντας εκλογές. «Θα είναι επικοινωνιακό πυροτέχνημα, αν θέλει ο κ. Παπανδρέου εκλογές είμαστε έτοιμοι» ανέφερε.

πηγή: ΣΚΑΪ