current views are: 4

10 Μαΐου 2016
Δημοσίευση10:12

Τριανταφυλλίδης: Η κυβέρνηση να επιβάλλει πλαστικό χρήμα παντού

Πλαστικό χρήμα παντού προτείνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Τριανταφυλλίδης. 

Δημοσίευση 10:12’

Πλαστικό χρήμα παντού προτείνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Τριανταφυλλίδης. 

Πλαστικό χρήμα παντού προτείνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Τριανταφυλλίδης. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το Ακραίως και τους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο είπε πως «για να εισπραχθούν οι φόροι και να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή, είναι υποχρεωμένος ο Τρύφωνας ο Αλεξιάδης και η κυβέρνηση, να μπει παντού το πλαστικό χρήμα». 

«Πρέπει τα POS να μπουν παντού. Η είσπραξη ΦΠΑ ήταν 15% και μετά τα capital control, πήγε στο 65% πρέπει να πάει στο 99%», πρόσθεσε. 

Υπογράμμισε πως πρέπει επίσης να «βάλουμε χέρι στο διαδικτυακό ηλεκτρονικό σύστημα». Να προκηρυχθούν επιτέλους (έχω καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στις 15/12/2015 που απαντήθηκε από κο. Αλεξιάδη) οι Άδειες για τις εταιρείες του διαδικτυακού στοιχήματος, τα διάφορα bet.gr ο τζίρος των οποίων ανέρχεται στα 6 δις ευρώ., για να μην χρειάζεται να κόβεις 20, 30 , 50 ευρώ από τον χαμηλοσυνταξιούχο.

Αναφερόμενος στη διαπλοκή ειπε πως «ο Ψυχάρης πλήρωσε, ο Παπασταύρου πλήρωσε, ο Μπόμπλας πλήρωσε» και τόνισε πως το πρόβλημα ήταν «αυτοί που έπρεπε να έχουν πόθεν έσχες και δεν έκαναν, αυτοί που δεν πλήρωναν τα δάνεια και αυτοί που δεν πλήρωναν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και κατέρρευσε το σύστημα».  

Ο κ. Τριανταφυλλίδης επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία υποστηρίζοντας πως «κάθε Βουλευτής της ΝΔ και ένα Νούμερο». 

«Μας φλόμωσαν στα νούμερα 7δις. 17 δις. 21, δις μέτρα. Παντού καταστροφή και όλεθρος. Βαθιά και βαριά στεναχώρια για το κλείσιμο της αξιολόγησης στην τρόικα εσωτερικού. Χρεοκόπησαν τη Χώρα, χρεοκόπησαν τα Κόμματά τους, τώρα θέλουν να χρεοκοπήσουν και να σκοτώσουν την ελπίδα του Ελληνικού λαού.Ο επιστημονικός όρος είναι σαφής για την αντιπολίτευση: Αντιμετωπίζει, κυρίως η ΝΔ, «Στερητικό Σύνδρομο Απώλειας Εξουσίας». «Σκίζουν τα καλσόν τους» για το πως θα πιάσει η Κυβέρνηση 0.5% πρωτογενές πλεόνασμα, για να μην ενεργοποιηθεί ο κόφτης, όταν αυτοί θα έπρεπε να πιάσουν 4.5% πρωτογενές πλεόνασμα για το 2016, όπως είχαν συμφωνήσει και δεν μας εξηγούν πώς; με επιπλέον 20 δις. μέτρα προφανώς». επισήμανε.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης κατέληξε πως «όλες οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ΕΝΦΙΑ, 13η σύνταξη κλπ εξακολουθούν και ισχύουν σε βάθος χρόνου». 


σχετικα αρθρα