«Στοπ» στην αρχική απόφαση για χρήση των εγκαταστάσεων του Beach Volley ως δικαστήρια για την διεξαγωγή μεγάλων δικών έβαλε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, μετά και από σφοδρές αντιδράσεις κοινωνικών φορέων για την συγκεκριμένη κίνηση, ενώ μετά από σημερινή σύσκεψη με τη συμμετοχή του Αλέκου Φλαμπουράρη και του Νίκου Παρασκευόπουλου αποφασίστηκε η εύρεση χώρου εκτός παραλιακής ζώνης.

Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος διατύπωσε πρόταση για χρήση εγκαταστάσεων του υπουργείου Άμυνας στο Ρουφ. 

Η περιφερειάρχης είχε το πρωί συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο, στους οποίους και ανέλυσε ένα σχέδιο ήπιας ανάπτυξης της περιοχής και εξέφρασε τις ισχυρές αντιρρήσεις της για την συγκεκριμένη απόφαση. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κ. Δούρου τόνισε ότι ''δεν είναι ζήτημα διλήμματος ''ανάπτυξη ή δικαιοσύνη'' και τεκμηρίωσε τη θέση της γιατί δεν πρέπει να γίνει η συγκεκριμένη παραχώρηση. 

Οπως δήλωσε η περιφερειάρχης:

Σήμερα είχα την ευκαιρία να ενημερώσω την ελληνική Κυβέρνηση, διά των δύο αρμόδιων Υπουργών, τον κ. Φλαμπουράρη και τον κ. Παρασκευόπουλο, για το έργο το οποίο είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης. Ένα έργο αναπτυξιακού σχεδιασμού για το Φαληρικό μέτωπο.

Θέλω να ευχαριστήσω τους αρμόδιους Υπουργούς και το σύνολο της ελληνικής Κυβέρνησης που αμέσως κατάλαβαν ότι εδώ δεν έχουμε ένα ψευτοδίλημμα μεταξύ της ανάγκης εύρεσης δικαστικών αιθουσών για την απόδοση δικαιοσύνης, για την εμβάθυνση της δημοκρατίας κι ενός συγκροτημένου αναπτυξιακού σχεδίου.

Tα σχέδια που επιχειρούμε αυτή τη στιγμή για το συγκεκριμένο χώρο δεν πρόκειται να σταματήσουν, μιας και ο ίδιος, έχει βρει ήδη δικαστική αίθουσα, χώρο, για ακροατήρια μεγάλων και σημαντικών δικών, έτσι ώστε να μην χρειαστεί, ξαναλέω, να απαντήσουμε σε ψευτοδιλήμματα που δεν έχει ανάγκη σήμερα η χώρα.

Δήλωση για το θέμα έκανε και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης:

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι η ανάγκη για δημιουργία νέων αιθουσών Δικαστηρίων, που είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης στη χώρα μας, δεν θα καλυφθούν αξιοποιώντας κτήρια στην παραλιακή ζώνη, αλλά θα χρησιμοποιηθούν κτήρια σε άλλη περιοχή που παραχωρούνται από τον Υπ. Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, αναμένεται να ανακληθεί άμεσα η παραχώρηση και νομοθετικά, ενώ, ήδη, προκρίνονται εναλλακτικές λύσεις για να βρεθεί χώρος για την διεξαγωγή μεγάλων δικών που χρειάζεται άμεσα το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Πάνος Καμμένος από την πλευρά του, πρότεινε στον υπουργό Δικαιοσύνης την παραχώρηση χώρου στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο Ρουφ. 

Ο κ. Παρασκευόπουλος ευχαρίστησε δημόσια τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τόνισε ότι ''προσωπικά δεν έχει καμία αντίρρηση για την παραχώρηση της χρήσης άλλου κατάλληλου κτιρίου για τον ίδιο σκοπό''.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης:

 Τα δικαστήρια, ναοί της Δικαιοσύνης, είναι κοσμήματα των πόλεων. Το κράτος δικαίου δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζεται, ούτε σαν πηγή ρύπανσης του περιβάλλοντος, ούτε σαν ταφόπλακα της ανάπτυξης. Σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις που σέβονται την ιστορία τους τα δικαστικά μέγαρα αποτελούν σημεία αναφοράς.

Εξάλλου, η εύρυθμη και ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης αποτελεί όρο κι όχι εμπόδιο της ανάπτυξης. Κατηγορούμε τον δυτικό οικονομισμό, αλλά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι έχει τοποθετήσει τη λειτουργία της Δικαιοσύνης στο βάθρο που της ανήκει. Η ελληνική κοινωνία εδώ και ένα χρόνο βιώνει τις δυσκολίες, τις οποίες προξενεί η έλλειψη χώρων για διεξαγωγή μεγάλων ιδίως δικών.

Προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση για την παραχώρηση της χρήσης άλλου κατάλληλου κτιρίου για τον ίδιο σκοπό.

Ευχαριστώ, μάλιστα, θερμά τον υπουργό κ. Πάνο Καμμένο που έσπευσε να προσφέρει μία λειτουργική εναλλακτική λύση και είμαι έτοιμος να συμπράξω άμεσα στην προώθησή της. Δεν μπορώ, όμως να καταλάβω, ούτε την υποβάθμιση της αξίας των δικαστηρίων, ούτε την προεξόφληση των δήθεν αντιρρήσεών μου για μία μετατόπισή τους.