Την αλλαγή των κανονισμών ώστε να απλοποιηθεί η πρόσβαση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στα κοινοτικά κονδύλια, και το σύνολο των κοινοτικών πόρων να χρησιμοποιηθεί για να μειωθεί το ρίσκο χωρών όπως η Ελλάδα, ζήτησε με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η Μαρία Σπυράκη.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του Ε.Λ.Κ, μιλώντας σε συζήτηση για την Πολιτική Συνοχής της Ε.Ε., τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι απαραίτητη η ενθάρρυνση των κρατών-μελών ώστε μέσω των συνεργειών  του ΕΣΠΑ με τον EFSI (σχέδιο Γιούνκερ), είτε με το  SME Instrument είτε με το Horizon 2020,  η Ε.Ε. με τα κονδύλια που διαθέτει  να εγγυάται το ρίσκο σε χώρες  με προβλήματα, όπως η Ελλάδα. «Για να κάνουν επιτέλους οι Τράπεζες τη δουλειά τους, δηλαδή να δώσουν ρευστότητα στις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορεί οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες να αποφεύγουν οποιοδήποτε κοινοτικό χρήμα και να καταφεύγουν στις τράπεζες που αρνούνται στο τέλος να τους χρηματοδοτήσουν», τόνισε η κυρία Σπυράκη.

Π. Ρ.