Μήνυση κατά της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και του αρμόδιου υπουργού Νίκου Τόσκα ανακοίνωσε ότι σκοπεύσει να καταθέσει αύριο το μεσημέρι η Σόφη Παπαδόγιαννη της Λαϊκής Ενότητας για το δακρυγόνο που της ήρθε στο κεφάλι ενώ συμμετείχε στο συλλαλητήριο της Κυριακής.

Σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ αναφέρει ότι αύριο το μεσημέρι στις 12:00 η Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε., συνοδευόμενη από τον Παναγ. Λαφαζάνη, επικεφαλής της ΛΑ.Ε. και ευρεία αντιπροσωπεία στελεχών της ΛΑ.Ε., θα μεταβεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών (κτήριο 16 Δικαστήρια πρώην Σχολής Ευελπίδων), προκειμένου να καταθέσει μήνυση κατά των αστυνομικών και της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που ευθύνονται για τον τραυματισμό της κατά τη διαδήλωση της 8/5/16.

Όπως επισημαίνει «ο τραυματισμός της Σόφης Παπαδόγιαννη, από δακρυγόνο στο κεφάλι, από τύχη και μόνο δεν ήταν θανατηφόρος, όπως έχει συμβεί σε πολλές άλλες περιπτώσεις, (του 15χρονου Μπερκιν Ελβάν στην Τουρκία, του νεαρού Κούρδου Tarik Ataykaya επίσης στην Τουρκία, του Παλαιστίνιου Mohammad Abu Awwad στο Ισραήλ κ.α)»

Την ευθύνη για τον τραυματισμό της Σόφης Παπαδόγιαννη την φέρουν ακέραιη όχι μόνο οι φυσικοί αυτουργοί αστυνομικοί, αλλά και η φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και του Υπουργείου που διεύθυναν από τα κέντρα επιχειρήσεως την έφοδο των αστυνομικών δυνάμεων έξω από το κτίριο της Βουλής και οι οποίοι έδωσαν εντολή για τη ρίψη δακρυγόνων και βομβίδων στη βάση σχεδίου για τη διάλυση των ειρηνικώς συγκεντρωμένων διαδηλωτών που βρίσκονταν στη Λεωφ. Αμαλίας, μπροστά από τη Βουλή, τονίζει η ΛΑΕ.

Εκτός από τη Σόφη Παπαδόγιαννη κατά τα επεισόδια της Κυριακής και της χρήσης χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά διαδηλωτών τραυματίστηκε επίσης ο Βασίλης Μακρίδης της ΛΑΕ. Οι δυο τους οδηγήθηκαν στο ΚΑΤ.

Την χρήση βίας κατήγγειλε την ώρα των επεισοδίων από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ενώ λίγη ώρα αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι «τα κρούσματα αστυνομικής βίας και η ασυλία όσων τα υποθάλπουν πρέπει να τελειώσει» και ζητά την απόδοση ευθυνών από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Την αναίτια επίθεση σε ειρηνικούς διαδηλωτές καταδίκασε με προσωπική του δήλωση και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.