Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.

«Ο κ. Τσίπρας (…) ξεπέρασε και τον ίδιο του τον εαυτό. Τόνισε ότι ο μηχανισμός δημοσιονομικής διόρθωσης (κόφτης) είναι πρόταση της κυβέρνησης. Συνεπώς τα οριζόντια μέτρα και η οριζόντια μείωση δαπανών μεταξύ των οποίων και μισθών-συντάξεων θα έχουν πλέον ονοματεπώνυμο: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Επισήμανε ότι δεν θα χρειαστεί η διόρθωση στο μέλλον, ενώ είναι φανερό ότι με τα μέτρα που ψηφίσθηκαν οδηγούμαστε σε φαύλο κύκλο ανεργίας και ύφεσης» σημείωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος και πρόσθεσε:

Για το 2015 των capital controls και της μεγάλης αβεβαιότητας κατηγόρησε την αντιπολίτευση ενώ μόλις πριν δύο ημέρες παραδέχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αυταπάτες. Μετά από 15 ολόκληρους μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θυμήθηκε ότι τώρα είναι η ώρα για την παραγωγική ανασυγκρότηση και για να μειωθεί η ανεργία. Παραδέχθηκε δηλαδή ότι για 15 ολόκληρους μήνες δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της οικονομίας. Τέλος χρησιμοποίησε την έκφραση του πρώην πρωθυπουργού κ. Καραμανλή “πρόγραμμα ήπιας προσαρμογής” για το πρόγραμμα του επιβεβαιώνοντας ότι η καταστροφική πενταετία της ΝΔ 2004-2009 βρήκε επιτέλους την συνέχεια της στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Αν η ελληνική οικονομία είναι το συμπιεσμένο ελατήριο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τσίπρας, υπάρχει πλέον το σοβαρό ενδεχόμενο το ελατήριο αντί να εκτοξευθεί να σπάσει από την πίεση που του ασκεί η σημερινή κυβέρνηση με επώδυνες συνέπειες  για την ελληνική κοινωνία»  κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.