Τα πυρά κατά της ηγεσίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας επιστρέφει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δημοσιοποίηση ονομάτων και φωτογραφιών μηχανικών βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος που ψήφισαν το ασφαλιστικό.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «μια πρωτοφανή ενέργεια στα χρονικά του ΤΕΕ»  και καταγγέλλει την «στοχοποίηση» βουλευτών-μηχανικών από το ΤΕΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Με μια πρωτοφανή ενέργεια στα χρονικά του ΤΕΕ η Διοικούσα Επιτροπή του παραπέμπει στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της διαγραφής τους μηχανικούς-βουλευτές που ψήφισαν το ασφαλιστικό-φορολογικό. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στοχοποιούν τους βουλευτές,  συναδέλφους τους μηχανικούς που το υπερψήφισαν, αναρτώντας φωτογραφίες τους στο site του ΤΕΕ.

Οι σημερινοί επικεφαλής του ΤΕΕ, είναι και οι χθεσινοί υπερασπιστές του «ΝΑΙ» του δημοψηφίσματος  και της διάλυσης του ασφαλιστικού συστήματος,  οι υπερασπιστές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που κατείχαν περίοπτες δημόσιες θέσεις, τη στιγμή που οι μηχανικοί συνάδελφοι τους έβλεπαν να χάνουν το εισόδημα τους εξαιτίας των πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Αναρωτιόμαστε αν έχουν στοχοποιηθεί ξανά, και παραπεμφθεί στο πειθαρχικό, βουλευτές που ψήφισαν κάτι που ήταν σε διαφωνία με την ηγεσία του ΤΕΕ.

Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση μέσα σε στενά δημοσιονομικά δεδομένα προσπαθεί να στηρίξει  αυτούς τους μηχανικούς που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τους οδήγησαν στην ανέχεια.