Αλλαγή στο μείγμα της οικονομικής πολιτικής για την Ελλάδα με λιγότερους φόρους και μικρότερες δαπάνες, ζήτησε με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ενώπιον του Επιτρόπου Μοσκοβισί, σε συζήτηση για την πρώτη αποτίμηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. κυρία Μαρία Σπυράκη.

Η κυρία Σπυράκη, απευθύνθηκε στους εταίρους – δανειστές λέγοντάς τους ότι φέρουν και αυτοί ευθύνη  αφού επιτρέπουν ένα μείγμα πολιτικής που βασίζεται σε περισσότερη φορολογία σε περισσότερες αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών που ευνοούν και τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή.
 
Η Ευρωβουλευτής τους ζήτησε  να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους για την Ελλάδα, και κυρίως την υπόσχεση για τη διευθέτηση του χρέους που εκκρεμεί εδώ και τέσσερα χρόνια, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για να μην ξανασυζητήσουμε εδώ το ελληνικό πρόβλημα, για να είναι η Ελλάδα πρωταγωνιστής στην καρδιά της Ευρωζώνης πρώτα από όλα και κυρίως εσείς να τηρήσετε τις υποσχέσεις σας που εκκρεμούν εδώ και μια τετραετία».
 
Ολόκληρη η παρέμβαση της κυρίας Σπυράκη:

Σας ευχαριστώ κυρία Πρόεδρε, Επίτροπε Μοσκοβισί. Χθες, το Eurogroup, επανέλαβε την απόφαση για το χρέος από τον Νοέμβριο του 2012, όμως με προστιθέμενα και αυξημένα μέτρα με αυτόματο μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης. Είναι μια υπόσχεση που εκκρεμεί 4 χρόνια και στη διαδρομή μόνο από τον Ιανουάριο του 2015 έχουν φύγει από τις τσέπες των Ελλήνων 9 δις ευρώ. 
 
Παράλληλα έχετε και εσείς ευθύνη ως δανειστές αφού επιτρέπετε ένα μείγμα πολιτικής που βασίζεται σε περισσότερη φορολογία σε περισσότερες αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών που ευνοούν και τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή. 
 
Για να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλα προγράμματα, χρειάζεται μια άλλη πολιτική με λιγότερους φόρους με λιγότερες δαπάνες χρειάζεται μια άλλη Κυβέρνηση που θα προχωρήσει γρήγορα σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να μην ξανασυζητήσουμε εδώ το ελληνικό πρόβλημα για να είναι η Ελλάδα πρωταγωνιστής στην καρδιά της Ευρωζώνης και βεβαίως και πρώτα από όλα και κυρίως εσείς να τηρήσετε τις υποσχέσεις σας που εκκρεμούν εδώ και μια τετραετία. Σας ευχαριστώ.