Σε αναπροσαρμογή της στάσης και της στρατηγικής της οδηγείται η Νέα Δημοκρατία μετά την προχθεσινή επιλογή του Πρωθυπουργού να κλείσει, με κάθε κόστος, την αξιολόγηση με τους εταίρους και να σύρει όσο μακρύτερα μπορεί το κυβερνητικό κάρο. 

Το επιτελείο της Συγγρού, όπου αρκετά στελέχη είχαν επενδύσει σε σενάρια κατάρρευσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας και, συνεπώς, πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, πλέον αναγκάζεται να μετατρέψει το σπριντ ενόψει ενδεχόμενων εκλογών σε έναν... μαραθώνιο εμπέδωσης της πολιτικής κυριαρχίας του κ. Μητσοτάκης και της Ν.Δ. Προφανώς, ουδείς ομιλεί για... μαραθώνιο διάρκειας ετών καθώς στο γαλάζιο επιτελείο υπάρχει η βεβαιότητα ότι τα μέτρα που πέρασε η κυβέρνηση Τσίπρα αλλά και όσα έπονται (ΦΠΑ και άλλοι έμμεσοι φόροι, κόκκινα δάνεια κ.ο.κ.) πολύ σύντομα θα φέρουν αντιμέτωπη την κυβέρνηση με την... πραγματική οικονομία και, συνεπώς, με την πλειοψηφία της κοινωνίας. 

Ο κ. Μητσοτάκης χθες αποδόμησε τη συμφωνία σημειώνοντας ότι επιβάλλει έναν όγκο, αχρείαστων μέχρι πριν 15 μήνες, μέτρων για να λάβει μία γενικόλογη δέσμευση για το χρέος αλλά και ότι συνιστά επί της ουσίας ένα δεύτερο μνημόνιο που συνομολογεί η κυβέρνηση Τσίπρα. Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, λόγω της δικής της αναξιοπιστίας, έδεσε την χώρα με έναν δεύτερο, αυτόματο, «κόφτη δαπανών», βγάζοντας μάλιστα «εκτός κάδρου αποφάσεων» την ελληνική βουλή. 

Πλέον, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει δύο στόχους

Αφενός να ανακόψει την επικοινωνιακή επίθεση - σόου της κυβέρνησης και να εμφυσήσει ξανά αισιοδοξία στη βάση του κόμματος. Αφετέρου να αναδείξει, μεθοδικά, όλες τις παραμέτρους της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής όχι μόνον για τη μεσαία τάξη αλλά και για τους ασθενέστερους και να επενδύσει, ακριβώς, στην «πραγματική οικονομία» προκειμένου να αναδείξει την εναλλακτική πρόταση της ΝΔ. 

Με βάση αυτά τα δύο αλλά και το άνοιγμα της αντιπολιτευτικής ατζέντας και στα πεδία της καθημερινότητας, όπως η υγεία, η παιδεία, η λειτουργία του Δημόσιου τομέα, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται βέβαιος ότι η σημερινή πρωτοπορία του ίδιου έναντι του Πρωθυπουργού και, συνολικά, της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ θα μετατραπεί σε κυρίαρχο πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία.