«Ο δημοσιονομικός "κόφτης" είναι ένας μηχανισμός που δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί», τόνισε ο Δημήτρης Βίτσας, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση έκανε μια προσπάθεια «να μην υπάρχει σημαντική επιβάρυνση στους "πιο κάτω"». 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και σχολιάζοντας την εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από τη συμφωνία του Eurogroup για περικοπές,  αναπληρωτής υπουργός Άμυνας είπε πως οι δαπάνες δεν είναι μόνο όπλα, ενώ επισήμανε και την ανάγκη αποπληρωμής και εκσυγχρονισμού παλαιότερων εξοπλιστικών προγραμμάτων. 

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αναδιοργάνωσης των ενόπλων δυνάμεων ο κ. Βίτσας ξεκαθάρισε ότι ζητούμενο «δεν είναι συγχωνεύσεις και καταργήσεις (στρατοπέδων), έχουν ξαναγίνει κι άλλες». 

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι σήμερα υπάρχουν στρατόπεδα που δεν χρειάζεται να υπάρχουν πια γιατί είχαν αναφορές σε άλλες ανάγκες (εμφύλιος, Ανατολικό μπλοκ κλπ.), αποφεύγοντας ωστόσο να κάνει λόγο για ενδεχόμενο «λουκέτων» σε στρατόπεδα. «Δεν εξετάζουμε αυτή τη στιγμή μείωση θητείας, δεν είναι αυτό το επίδικο» διευκρίνισε ακόμη. 

Όσον αφορά την προσφυγική κρίση ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι το ΥΕΘΑ έχει ιεράρχηση προβλημάτων. Όπως ανέφερε, στην Ειδομένη έχουν αποχωρήσει 2.000 με 3.000 μετανάστες. «Άκουσα τον αρμόδιο υπουργό και συμφωνώ μαζί του ότι το επόμενο διάστημα η Ειδομένη θα εκκενωθεί» παρατήρησε, αναφερόμενος στον Γιάννη Μουζάλα. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα της διαχείριση της καθημερινότητας, με θέματα όπως αναθεώρηση των συμβάσεων με κέιτερινγκ και σύναψης νέων συμβάσεων για να αντιμετωπιστούν οι ιδιαίτερες ανάγκες των μουσουλμάνων (κρέας χαλάλ). 

Επιτέθηκε δε στον Γιώργο Στασινό, λέγοντας πως «ο πρόεδρος του ΤΕΕ δεν έχει καταλάβει ότι έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα, απειλή σε βουλευτές (σ.σ μηχανικούς επειδή ψήφισαν το φορολογικό και ασφαλιστικό ν/σ) δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα.»