Τις αρνητικές συνέπειες που θα έχουν η αύξηση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών στην προσπάθεια μείωσης της ανεργίας, η οποία είναι «το μείζον κοινωνικό ζήτημα της Ελλάδας» υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις διεξαγόμενες διαπραγματεύσεις για την πρώτη αναθεώρηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα, παρουσία του Επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί, ο ευρωβουλευτής επεσήμανε επίσης στην «διαγενειακή αδικία» των μέτρων, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «οι νέοι, όσοι τουλάχιστον από αυτούς εργάζονται θα πληρώσουν μεγαλύτερες εισφορές για μικρότερες συντάξεις».

Σημείωσε επίσης ότι «το έλλειμμα στρατηγικής για καλύτερες μέρες, αναδεικνύει την απουσία οράματος» ενισχύοντας έτσι την δυσπιστία προς την Ευρώπη.

Τέλος κάλεσε τους πάντες αντί να χρησιμοποιούν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως άλλοθι να προσπαθήσουν ώστε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμά του να ζητήσει την αποχώρησή του, ασκώντας την ανάλογη πολιτική πίεση.