Σε συντονισμένη επικοινωνιακή αντεπίθεση περνά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με διπλό στόχο: την αποδόμηση των όσων υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τα νέα μέτρα-φωτιά, τη ρύθμιση του χρέους και τον λεγόμενο «κόφτη» και την ταύτιση των θέσεων της ΝΔ με τη σημερινή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες, ως λύση για το σημερινό αδιέξοδο.

Ήδη μετά την πρώτη χθεσινή, σκληρή δήλωσή του για τη συμφωνία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το Eurogroup, ο κ. Μητσοτάκης σήμερα το βράδυ θα τοποθετηθεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης (ΕΡΤ1), στο οποίο χθες εμφανίστηκε για να υπερασπιστεί τις κυβερνητικές θέσεις, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Η στρατηγική αυτή, αποφασίστηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr σε σύσκεψη που έγινε χθες το πρωί υπό την προεδρία του, με τους έξι γαλάζιους βουλευτές - συντονιστές των Ομάδων Διαρκούς Επιτροπής, στα γραφεία της ΝΔ στη Βουλή. Στο πλαίσιο αυτό η πίεση προς τον Αλέξη Τσίπρα για παραίτηση και προσφυγή στις κάλπες θα ενταθεί.

Για τον κ. Μητσοτάκη, οι προκλητικές, όπως τις χαρακτήρισε θριαμβολογίες, του Μαξίμου, δεν μπορούν να καλύψουν το τέταρτο συμπληρωματικό Μνημόνιο που θα υπογράψει, το δεύτερο της παρούσας κυβέρνησης,  μέσα σε λίγους μήνες. Όπως καταγράφηκε στη χθεσινή σύσκεψη, τα δεδομένα που δομούν την νέα κατάσταση για τη χώρα και τους πολίτες είναι τα εξής:

i) αύξηση των έμμεσων φόρων με αλυσιδωτές επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο όλων των ελλήνων 
ii) μειώσεις στους μισθούς του Δημοσίου
iii) άμεση πώληση εξυπηρετούμενων και μη εξυπηρετούμενων δανείων, με προσωρινή εξαίρεση τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας.
iv) θέσπιση πρόσθετου προληπτικού μηχανισμού περικοπής μισθών και συντάξεων, εφόσον δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι
v) παραπομπή της ρύθμισης του χρέους για το τέλος του προγράμματος, δηλαδή το 2018, ενώ κατηγορηματικά αποκλείεται κάθε σκέψη για κούρεμα του χρέους.

Εν ολίγοις, στη ΝΔ θεωρούν ότι ο λογαριασμός των μέτρων που πέρασε την Κυριακή από τη Βουλή, μαζί με τους δεκάδες έμμεσους φόρους που θα πρέπει να ψηφιστούν άμεσα και σε συνδυασμό με τον «κόφτη», από τον οποίο δεν εξαιρούνται μισθοί και συντάξεις, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα που θα ανατρέψει τις ζωές εκατομμυρίων ελλήνων. Αυτά συζητήθηκαν και σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη Συγγρού, με τους τομεάρχες του κόμματος υπό το Γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη.

Μαζί με τους περίπου 20 βουλευτές, ο κ. Αυγενάκης προχωρά στην κατάρτιση προγράμματος επισκέψεων και δράσεων της ΝΔ σε όλη τη χώρα, προκειμένου να επικοινωνήσουν τις θέσεις του κόμματος στους πολίτες και κυρίως να τους πείσουν ότι υπάρχει εναλλακτική λύση για έξοδο από την κρίση, ανατρέποντας το «είναι όλοι ίδιοι», του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά το Δημοτικό Σχολείο που επισκέφθηκε σήμερα το πρωί στην Αργυρούπολη, αύριο μιλά σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο King George, την Παρασκευή θα βρεθεί στη Νίκαια, ενώ το Σάββατο θα μιλήσει το πρωί στο Συνέδριο της «Δράσης» και το απόγευμα στους νεοκλεγέντες προέδρους των ΝΟΔΕ, τους οποίους έχει καλέσει για την πρώτη συνεδρίαση στη Συγγρού.