Δέσμευση ότι θα ενισχύσει το πρόγραμμα των ολοημερων σχολείων που υποβαθμίζει το υπουργείο Παιδείας, έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, επισκεπτομενος το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέμεινε στο γραφείο των δασκάλων για περισσότερο από μια ώρα και ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά από τους εκπαιδευτικους, όχι μόνο για τη λειτουργία του συγκεκριμένου σχολείου, αλλά γενικότερα για τις ανάγκες τις Παιδείας στη χώρα μας. 

Στη δήλωση του, ο κ. Μητσοτάκης, αφού συνεχάρη τις δασκαλες και τους δασκάλους αναφέρθηκε στη σημασία των Ενισχυμενων Ολοημερων Σχολείων τονίζοντας πως ‎"έχουν αγκαλιαστει και από τα παιδιά και από τους δασκάλους. "Η υποβάθμιση του ολοημερου σχολείου από το υπουργείο κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενω έχει και ταξικο πρόσημο αφού αποκλειει παιδιά ανέργων οικογενειών και δεν προωθει δεξιότητες που χρειάζονται τα παιδια", ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
 
"Δεσμεύομαι ότι θα ενισχυσουμε το πρόγραμμα των ολοημερων σχολείων ώστε να αποκτήσουν τα παιδιά, γνώσεις και δεξιοτητες‎ πρόσβασης στον πολιτισμό μας που τόσο χρήσιμες θα τους είναι από εδώ και στο εξης" υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτευσης.
 
Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο σχολείο νωρίς το πρωι‎ μίλησε με τα παιδιά που βρισκόταν για το πρώτο μεγαλο διαλλειμα της ημέρας στο προαύλιο και στη συνεχεια κατευθύνθηκε στην αίθουσα των δασκάλων. Διευθυντής και εκπαιδευτικό, παρουσία του Δημάρχου Αργυρούπολης, ενημέρωσαν τον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος ρώτησε για όλα τα θέματα που αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία, με πρώτο, τις επιπτώσεις στο περιεχόμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος από την περικοπή του ωραρίου. 
 
‎"Τα παιδιά πως βιώνουν το πρόγραμμα της ευέλικτης ζώνης; ‎Ποια μαθήματα θα την πληρωσουν;" ζήτησε να μάθει ο κ. Μητσοτάκης με τους δασκάλους να απαντούν, αναφερομενοι  στα προτερήματα που έχουν τα σχολεία διευρυμένου ωραρίου και την θετική επίδραση που έχουν τα επιπλέον μαθήματα που διδάσκονται εκεί, στα παιδιά.‎
 
Μάλιστα οπως επεσημαναν οι εκπαιδευτικό του σχολείου, λόγω της οικονομικής δυσκολίας οι γονείς δεν μπορούν να πληρώνουν εξωσχολικες δραστηριότητες. 
 
 
"Όταν είχα δει το πρόγραμμα αυτό είχα εντυπωσιάσει από την καινοτομία, αλλά προβληματιζομαι ότι μια δημιουργική πρωτοβουλία δεν αντιμετωπίζεται με το πρίσμα αυτό. Αξιολογήθηκε ποτέ για να ανασταλεί η να περικοπει η λειτουργία του;" ρώτησε ξανά ο κ. Μητσοτάκης, με τους δασκάλους να απαντούν αρνητικά και να ανεφερονται στο ζήτημα του ωραρίου, το οποίο θα δημιουργήσει πλέον πρόβλημα στους περισσότερους εργαζόμενους γονεις. "Ολες οι μεταρρυθμίσεις γινανε ερήμην μας. Δεν ρωτηθηκαμε", είπαν χαρακτηριστικα.
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε επίσης να μάθει ‎και για την ποιότητα των βιβλίων, αλλά και για το αν οι δάσκαλοι ερωτουνται για να αξιολογήσουν τα βιβλία.
Δεν θέλουμε στο χώρο της εκπαίδευσης μεταρρυθμίσεις κάθε λίγο που μας ξαφνιαζουν και μας προβληματίσουν. Για να λειτουργήσει η εκπαίδευση θέλουμε μια σταθερότητα. Αυτό ζητουμε κ. Προεδρε. Δεν μπορείτε να το εισηγηθειτε, να γίνει εθνικό πρόγραμμα παιδειας;", του είπαν επίσης οι δάσκαλοι του σχολειου.
 
"Δεν έχω καμία δυσκολία να στηρίξω καποια θετική πρωτοβουλία. Αν ερχόταν σήμερα το υπουργείο και έλεγε να διευρύνουμε τις ώρες, θα έλεγα, έλα να το κάνουμε. Είναι σημαντικό να διασφαλίζει το δημόσιο να υπάρχει μια προβλεψιμοτητα και μια αξιολόγηση ουσιαστική" απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι "απεχουμε πάρα πολύ να έχουμε σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογικη εξέλιξη"
 
‎"Διάβαζα το τελευταίο, τεταρτο μνημόνιο, δυστυχώς για την παιδεία υπάρχει 1/3 της σελίδας αναφορά. Δεν θέλω να γυρίσουμε μετά από 15 χρόνια και να πούμε χάσαμε μια γενιά παιδιών. Είναι λάθος να καταργουμε τέτοιες επενδύσεις στην παιδεία, σημείωσε επίσης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτευσης.