Για μικροψυχία κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ αναφερόμενος στις αντιδράσεις για τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup της Δευτέρας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο κ. Κουίκ τόνισε πως «με νεοφιλελεύθερους δεν θα μπορούσαμε να έχουμε άλλη προσέγγιση. Αυτή η μικροψυχία που δείχνει η αντιπολίτευση θεωρώ ότι είναι έξω από τα όρια της λογικής».

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ υποστήριξε ότι «οι δηλώσεις που έκανε σήμερα ο συνήθως «δύσκολος» κ. Σόιμπλε ότι θα έχουμε συμφωνία και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο, τις επόμενες δύο εβδομάδες, κι αμέσως ακολούθησε ο κ. Ντάισελμπλουμ, δείχνουν πως βαδίζουμε σε ένα δρόμο για τη λύση του θέματος».

Αναφερόμενος στις γραβάτες που χάρισε χθες ο κ. Καμμένος στον Πρωθυπουργό, ο κ. Κουίκ επεσήμανε ότι η μια από τις δύο είχε συμβολικό χαρακτήρα καθώς ήταν στα χρώματα της γαλλικής σημαίας. «Η Γάλλοι πραγματικά στήριξαν την Ελλάδα σ’ αυτή τη σκληρή διαπραγμάτευση και τον αγώνα της» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουίκ.