«Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι» σχολιάζει το ΚΚΕ για τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τα εργασιακά μέτρα που η κυβέρνηση Ολάντ στη Γαλλία θα περάσει με προεδρικό διάταγμα.

«Ο φίλος και σύμμαχος του κ. Τσίπρα, πρόεδρος Ολάντ, που σύμφωνα με την κυβέρνηση πρωτοστατεί στην αλλαγή της ΕΕ, τη στήριξη του ελληνικού λαού και την επιστροφή της σοσιαλδημοκρατίας στον «ίσιο δρόμο», είναι αυτός που κατακρεουργεί τα δικαιώματα των Γάλλων εργαζομένων, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση «δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι»», σχολιάζει το ΚΚΕ.

Το κομμουνιστικό κόμμα παραλληλίζει εξάλλου τις ανατροπές στα εργασιακά στη Γαλλία με τον λεγόμενο «αυτόματο κόφτη» στη χώρα μας, σημειώνοντας ότι οι αντιδραστικές ανατροπές, που προωθεί η γαλλική κυβέρνηση, με διάταγμα, όπως ο «αυτόματος κόφτης» της ελληνικής κυβέρνησης, αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι τα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα αποτελούν στρατηγική της ΕΕ, προωθούνται σ’ όλες τις χώρες για λογαριασμό του κεφαλαίου και εφαρμόζονται με συνέπεια απ’ όλες τις κυβερνήσεις νεοφιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές.