current views are: 8

12 Μαΐου 2016
Δημοσίευση04:10

Τσίπρας: Δουλειά για την συμφωνία μέχρι να υπάρξουν οι τελικές υπογραφές

Όταν καείς από τον χυλό, φυσάς και το γιαούρτι. Την συγκεκριμένη φράση φαίνεται πως έχουν εμπεδώσει για τα καλά τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, όπως φάνηκε και από την χθεσινή τοποθέτηση του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη. 

Δημοσίευση 04:10’

Όταν καείς από τον χυλό, φυσάς και το γιαούρτι. Την συγκεκριμένη φράση φαίνεται πως έχουν εμπεδώσει για τα καλά τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, όπως φάνηκε και από την χθεσινή τοποθέτηση του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη. 

Όταν καείς από τον χυλό, φυσάς και το γιαούρτι. Την συγκεκριμένη φράση φαίνεται πως έχουν εμπεδώσει για τα καλά τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, όπως φάνηκε και από την χθεσινή τοποθέτηση του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη

Και επειδή στο Μέγαρο Μαξίμου τους τελευταίους 17 μήνες έχουν δει πολλά τα μάτια τους, οι οδηγίες του Πρωθυπουργού είναι σαφείς προς όλους. Δουλειά για την συμφωνία μέχρι να υπάρξουν οι τελικές υπογραφές, δουλεία παράλληλα για να οργανωθεί η επόμενη μέρα. 

Τα στελέχη της κυβέρνησης που εμπλέκονται στα τελευταία στάδια της συμφωνίας, εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να είναι όλα έτοιμα και ψηφισμένα. Για τον λόγο αυτό βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών έτσι ώστε βεβαιωθούν πως δεν θα υπάρξουν κανενός είδους ενστάσεις πριν το eurogroup της 24ης Μαΐου.

Ταυτόχρονα, η ελληνική πλευρά αναμένεται να ζητήσει ακόμη μεγαλύτερη εξειδίκευση ως προς την ελάφρυνση του χρέους, καθώς καθημερινά ακούγονται πολλές και διαφορετικές προσεγγίσεις από διάφορα μέρη του πλανήτη. Το θέμα θα θέσει σύμφωνα με πληροφορίες και στον αμερικανό υπουργό Οικονομικών ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος σήμερα ταξιδεύει για τις ΗΠΑ. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Παππάς θα συναντήσει υποψήφιους επενδυτές, όμως από την στιγμή που θα του δοθεί η ευκαιρία να συναντήσει και με αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ θεωρείται δεδομένο πως θα αναφερθεί στο ζήτημα του χρέους. 

Πάντως, από το κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν πως υπάρχουν πολλοί τρόποι που θα μπορούσαν να καταστήσουν το χρέος βιώσιμο, ικανοποιώντας ταυτόχρονα και το ΔΝΤ που επιμένει σε γενναίο κούρεμα και των ευρωπαίων που δεν φαίνονται να συζητάνε ζεστά μια τέτοια εξέλιξη. Πάντως, κυβερνητικές πήγες ανέφεραν πως βλέπουν με καλό μάτι την πρόταση του ESM που διέρρευσε χθες στον γερμανικό τύπο. Το θέμα της μείωσης του χρέους αναμένεται να είναι και το σημαντικότερο αγκάθι μέχρι και το επόμενο eurogroup. Μπορεί όλοι να αναγνωρίζουν πως είναι απαραίτητο, όμως η κάθε μία πλευρά στο στρατόπεδο των δανειστών κοιτάζει να γίνει πράξη σύμφωνα με τα δικά της συμφέροντα και θέλω.


σχετικα αρθρα