Την άποψη ότι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ανίκανοι να κυβερνήσουν τη χώρα εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη. 

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» επισήμανε ότι η ψήφιση των μέτρων δεν σημαίνει ότι θα ανακάμψει και η οικονομία.

«Βλέπουμε μια ανικανότητα στη διακυβέρνηση, είμαστε βέβαιοι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα και την οδηγεί στην καταστροφή» είπε στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» η κ. Βούλτεψη και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να κυβερνήσει κάποιος μια χώρα, όταν επί 50 και πλέον ημέρες –όπως ανέφερε– δεν μπορεί να ανοίξει τη βασική σιδηροδρομική γραμμή για τη μεταφορά προϊόντων προς και από την Ευρώπη.

Πρόσθεσε, ότι η η ψήφιση των μέτρων βάζει την Ελλάδα σε μεγαλύτερη περιπέτεια, καθώς –όπως εκτιμά– δεν θα μπορέσουν να εφαρμοστούν, ενώ, είπε ότι ταυτόχρονα βρίσκεται και σε πλήρη στασιμότητα και η ανάπτυξη της χώρας.

Κληθείσα να σχολιάσει το ότι σε αντίθεση με τη ΝΔ, ένα μεγάλο τμήμα των δανειστών αισιοδοξεί για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, η κ. Βούλτεψη σημείωσε ότι «είναι καλό ως προς αυτούς, αφού νομοθετεί η Ελλάδα αυτά τα οποία ζητούν» και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να κινηθεί η οικονομία και να παραχθεί πλούτος με λουκέτα στην αγορά και μείωση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 4% κάθε μήνα.

Εξάλλου, αναφερόμενη στα κόμματα της αντιπολίτευσης που ζητούν να δοθεί λύση από την παρούσα Βουλή, χωρίς να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές, η κ. Βούλτεψη αναρωτήθηκε:

«Θα κυβερνάμε εμείς με αυτόν που δεν μπορεί να ανοίξει τη σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης; Πώς θα γίνει πρακτικά; Πώς θα γίνει κάποιος, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να κυβερνήσει τη χώρα, να κάθεται στα ίδια υπουργικά έδρανα με κάποιον που είναι εντελώς ανίκανος;».