Όχι μόνο άλλαξε ρότα, αλλά ενισχύεται η γαλάζια στρατηγική της πίεσης στην κυβέρνηση για εκλογές, όπως ξεκαθάρισε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ με τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ και όπως είχε προαναγγείλει στα ρεπορτάζ του το newpost.gr, παρά τα πολλά δημοσιεύματα περί του αντιθέτου. «Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν προκαλέσει 5.000 ευρώ απώλεια πλούτου για κάθε νοικοκυριό. Για αυτό και εμείς επιμένουμε ότι το αίτημα για εκλογές είναι περισσότερο από επίκαιρο από ποτέ μπας και γλυτώσουμε τα έκτακτα μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.  

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με στενό συνεργάτη του, που μίλησε στο newpost.gr, η τακτική της αποδόμησης των επιχειρημάτων και της ρητορικής της κυβέρνησης θα ενταθεί στο επόμενο διάστημα. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται και από τη σκληρή προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Μητσοτάκης προς τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τα περί αυταπάτης του Μαξίμου. «Αυταπάτη; Ψέματα είναι. Ο κ. Τσίπρας έλεγε ψέματα, δεν ήταν παραπλανημένος. Ήξερε πολύ καλά τι έκανε, όπως ξέρει και σήμερα» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στον αντίποδα ο αρχηγός και τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνουν στη πολιτική της αλήθειας προς τους πολίτες, με στόχο όχι μόνο να δείξουν ότι διαφέρουν από το Μέγαρο Μαξίμου, που έχει προσπαθήσει να περάσει στην κοινωνία την λογική του «όλοι ίδιοι είμαστε», αλλά και για να έχει το περιθώριο η ΝΔ αν γίνει κυβέρνηση να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις οι οποίες πρέπει να προχωρήσουν χωρίς να έχει υποσχεθεί πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν. 

Μάλιστα εντύπωση προκάλεσε η αναφορά από τον κ. Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στην ΕΡΤ, στη δέσμευση της χώρας για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για τα επόμενα 15 χρόνια. Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι αυτά δεν είναι επιτεύξιμα, παρά μόνο για λίγο διάστημα, με αποτέλεσμα να επιβάλλουν ένα συνεχές μνημόνιο. «Το τέταρτο μνημόνιο θα είναι ένα αέναο μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά.  

Ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν δίστασε να πάρει αποστάσεις πάντως από τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ και να δηλώσει ότι δεν συμφωνεί στα πάντα με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ενώ καταλόγισε ευθύνες και στους Ευρωπαίους, τόσο γιατί δεν είχαν βάλει νωρίτερα στο τραπέζι της συζήτησης τη ρύθμιση του χρέους, όσο και γιατί έκαναν αποδεκτά τα συγκεκριμένα μέτρα της κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση όμως, αν και θεωρούν ότι το Μαξίμου θα κλείσει τη συμφωνία στις 24 Μαΐου, στη Συγγρού, κρατούν μικρό καλάθι…