Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος την κατηγόρησε ότι προκάλεσε παράταση της αξιολόγησης και ότι υποχώρησε με χειρότερους όρους.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε θετική εξέλιξη το ότι η χώρα δεν συνεχίζει να βρίσκεται σε περιπέτεια και αβεβαιότητα, ωστόσο εκτίμησε ότι απομένει να ισχύσει η συμφωνία της 9ης Μαΐου και σημείωσε ότι θα έρθουν πιο σκληρά μέτρα, χωρίς να υπάρχει τίποτα χειροπιαστό για το χρέος.

Υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση από τη φύση της και από τις αντιφάσεις της δεν μπορεί να κάνει αυτό που απαιτείται ώστε η χώρα να μπει σε μια ατμόσφαιρα ανάπτυξης. Είναι αιχμάλωτη των τεράστιων αντιφάσεων της. Και αιχμαλωτίζει και τη χώρα».

Ερωτηθείς για τη Νέα Δημοκρατία, ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης κάνει συστηματικές προσπάθειες να εκφράσει το χώρο του» και πρόσθεσε ότι το θέμα με τη ΝΔ είναι άλλο «ότι υπάρχει ένας, ας το πούμε έτσι, αθέατος και ανεπίσημος τρίτος εταίρος στην κυβέρνηση».

Ο κ. Βενιζέλος είπε πως η κυβέρνηση δεν στηρίζεται μόνον από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ αλλά και από μια άλλη «τρίτη δύναμη η οποία προέρχεται από το συντηρητικό χώρο, από τη λεγόμενη αντιμνημονιακή δεξιά».

Αναφερόμενος στον επονομαζόμενο «κόφτη» είπε πως ίσχυε ήδη ένας νόμος που παρακολουθούσε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά αυτό είναι άλλο και αυτό που κάνει τώρα η κυβέρνηση με την κάβα μέτρων, είναι άλλο.

Ερωτηθείς για το χρέος είπε πως «δυστυχώς έχουμε υπαναχώρηση των ευρωπαίων από τις δεσμεύσεις του 2012 και του Ιουλίου του 2015 οπότε και οι αποφάσεις επαναλάμβαναν τις δεσμεύσεις του 2012».