ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις ΗΠΑ ο Παππάς για χρέος και επενδύσεις: «Εγγυόμαστε σταθερό οικονομικό περιβάλλον»

Δημοσίευση 12 Μαΐου 2016, 19:34 / Ανανεώθηκε 12 Μαΐου 2016, 20:30
Στις ΗΠΑ ο Παππάς για χρέος και επενδύσεις: «Εγγυόμαστε σταθερό οικονομικό περιβάλλον»
Facebook Twitter Whatsapp

Σειρά επαφών για το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, αλλά και στο πλαίσιο της προσπάθειας για προσέλκυση επενδύσεων, έχει ο Ν. Παππάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σειρά επαφών για το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, αλλά και στο πλαίσιο της προσπάθειας για προσέλκυση επενδύσεων, έχει στις ΗΠΑ ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς. Αυτή την ώρα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου για το χρέος, ενώ νωρίτερα συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, αρμόδιο για θέματα Διεθνούς Εμπορίου, Stefan Selig.

Ο Αμερικανός Υφυπουργός ενημερώθηκε από τον Υπουργό Επικρατείας για τις θετικές ειδήσεις γύρω από την ελληνική οικονομία, η οποία όχι απλά επιτυγχάνει αλλά υπερβαίνει τους στόχους.

Από ελληνικής πλευράς, αναλύθηκε το ουσιαστικό κλείσιμο της αξιολόγησης που επιτεύχθηκε στο Eurogroup της 9ης Μαΐου, σε συνδυασμό με την έναρξη -για πρώτη φορά- της συζήτησης σχετικά με το χρέος. Εξελίξεις, που αναβαθμίζουν την Ελλάδα σε μια χώρα αξιόπιστο οικονομικό εταίρο, η οποία είναι σε θέση πλέον να εγγυηθεί ένα μακροπρόθεσμα σταθερό και ευνοϊκό περιβάλλον εμπορικών συναλλαγών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο γεγονός ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης ανοίγει το δρόμο ώστε άμεσα να εκταμιευθεί χρηματοδότηση η οποία δεν θα καλύψει απλά τις τρέχουσες ανάγκες της ελληνικής οικονομίας, αλλά θα είναι σημαντικά υψηλότερη ώστε να κατευθυνθεί και σε μεγάλου ύψους ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενισχύοντας άμεσα και καίρια τη ρευστότητα στην αγορά.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, και οι εξελίξεις σχετικά με τον αγωγό ΤΑΡ, τον αγωγό IGB και τον πλωτό τερματικό σταθμό φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και θέματα που αφορούν στις φαρμακευτικές εταιρείες (ληξιπρόθεσμες οφειλές, νοσοκομειακό claw back, τιμολογήσεις και πατέντες).