«Έχουμε ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων μας, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό» τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο προεδρικό μέγαρο με αντιπροσωπεία της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης AHEPA.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην επίτευξη του βασικού στόχου να προχωρήσει η Ελλάδα αποφασισμένη στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης, στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

«Σας θυμίζω ότι πέρσι συναντηθήκαμε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη και αβέβαιη περίοδο. Τότε σας είχα διαβεβαιώσει ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει αποφασισμένη στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης. Και σας είχα πει ότι εκεί είναι ο φυσικός χώρος της Ελλάδας. Αυτός ο στόχος έχει επιτευχθεί με μεγάλες θυσίες για τον ελληνικό λαό. Αλλά έχει επιτευχθεί και μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον της Ελλάδας με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Φυσικά, δεν πρέπει ποτέ να υπερβάλλουμε γιατί η προσπάθεια θα είναι ακόμα μεγάλη, αλλά ο βασικός στόχος έχει επιτευχθεί. Έχουμε ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των Εταίρων μας, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό» επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στην προσφυγική κρίση σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα αυτή τη στιγμή χρειάζεται την αλληλεγγύη για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό».

Όπως σημείωσε υπάρχει η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία όμως «πρέπει να γίνουν αρκετά βήματα».

«Εμείς έχουμε εκπληρώσει όλες μας τις υποχρεώσεις, το αναγνωρίζουν όλοι», τόνισε μεταξύ άλλων και στάθηκε στις υποστηρικτικές δηλώσεις του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Μπαν-Κι Μουν.