"Εμείς προτείνουμε ρεαλιστικές λύσεις μακριά από ψέματα και μεγάλες υποσχέσεις. Από την πολιτική της κυβέρνησης πλήττονται οι πιο αδύναμοι και οι επιτυχημένοι επαγγελματίες", δήλωσε από το Περιστέρι ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με τους φοροτεχνικούς ενός λογιστικού γραφείου που επισκέφθηκε στο κέντρο της πόλης, σημείωσε ότι η λογική της κυβέρνησης έχει ταξικό πρόσημο. "Όσο πιο επιτυχημένος είναι κάποιος αντί να τον επιβραβεύει τον τιμωρεί.‎ Εγώ επισκέπτομαι από το 2004 ως απλός βουλευτής το Περιστέρι, είναι σημαντικό για μας να ακούμε τον κόσμο εδώ που έχει πληγεί από την κρίση και να λέμε αλήθειες.  Η λογική συνέχεια αυτής της σκέψης είναι ότι θα ενισχυθεί η φοροδιαφυγή", πρόσθεσε.
 

"Ποιες είναι οι πιθανότητες να αποφύγουμε τον κόφτη;" ρωτήθηκε για να απαντήσει πως "τον κόφτη τον αποφεύγεις όταν πετυχαίνεις τους στόχους και με αυτή την κυβέρνηση δεν είμαι καθόλου βέβαιος". Όταν ο φοροτεχνικός του είπε ότι ακόμη και ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου μπροστά από το γραφείο, του ζήτησε να μεταφέρει την έδρα στη Βουλγαρία, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι στόχος του είναι να δημιουργήσει κίνητρα για να παραμείνουν και να επιστρέψουν οι επιχειρήσεις στη χώρα μας. "Ο πλούτος έρχεται από την ελεύθερη οικονομία και την επιχειρηματικότητα", σημείωσε.

‎Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε τον κύκλο των άμεσων επαφών που έχει ξεκινήσει με την κοινωνία και τους πολίτες από τη Δυτική Αθήνα,‎ προκειμένου να δει τα προβλήματα τους και να επικοινωνήσει τις θέσεις της ΝΔ, ενώ το Περιστέρι σηματοδοτεί το ενδιαφέρον του για μια περιοχή που κατοικείται από πολίτες κυρίως της μικρομεσαίας τάξης, οι οποίοι δοκιμάζονται περισσότερο από την κρίση και αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες στην οικονομική καθημερινότητα τους.

Χωρίς τη συνοδεία κομματικών στελεχών, ο κ. Μητσοτάκης έφθασε στην κεντρική αγορά της πόλης και μίλησε τους καταστηματάρχες καθώς στόχος του ήταν να ενημερωθεί για την κατάσταση που βιώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες της περιοχής. Συζητώντας με πολλούς επιχειρηματίες, ρώτησε για τον τζίρο των καταστημάτων, τη φορολογία, αλλά και τις νέες τεχνολογίες στις συναλλαγές, ενώ επισκέφθηκε και το Ναό των Ταξιαρχων όπου μίλησε με τους ιερείς και το προσωπικό που ετοίμαζε εκείνη την ώρα το συσσίτιο για τους απόρους. Μάλιστα χωρίς κάμερες και φωτογράφους κάθισε για περισσότερο από μισή ώρα μαζί με τους ανθρώπους που έχουν έρθει σε με τέτοια δύσκολη θέση λόγω της κρίσης. Αμέσως μετά κάθισε σε καφέ με νέους της περιοχής, με τους οποίους συζήτησε κυρίως το θέμα της ανεργίας αλλά και της αριστείας‎, ενώ εκτίμησε ότι με τα νέα μέτρα θα αυξηθεί και η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή και πως λίγα χρήματα θα δοθούν για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών. "Είναι αποδεδειγμένο ότι όταν αυξάνονται οι εισφορές, αυξάνεται και η μαύρη εργασία, η προσέγγιση της κυβέρνησης είναι κοντόφθαλμη", σημείωσε, προσθέτοντας ότι το ζήτημα είναι πως "πετυχαίνει κάποιος το πλεόνασμα, όχι χωρίς να πληρώνει κανένα".

Σύμφωνα με τους στενούς του συνεργάτες, ο πρόεδρος της ΝΔ, θέλει στείλει το μήνυμα ότι το κόμμα του μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική λύση για έξοδο από την κρίση, έχει συγκεκριμένες προτάσεις που στηρίζονται στη μείωση της φορολογίας, τις επενδύσεις για θέσεις εργασίας και τις μεταρρυθμίσεις, οπότε και στίγμα διακριτό από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι "όλοι το ίδιο είναι".