Παράταση τουλάχιστον ως τα μέσα Ιουνίου προκειμένου να μπορέσουν να συγκεντρώσουν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για τα δάνεια των ΜΜΕ, ζήτησε η ΤτΕ αλλά και οι τέσσερις συστημικές, από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost,  τα μέλη της επιτροπής, διαμήνυσαν από τη πλευρά τους  πως σε κάθε περίπτωση οι συμβάσεις των δανείων θα πρέπει να έχουν δοθεί το αργότερο ως τις 30 αυτού του μήνα. Έτσι και εκ των πραγμάτων γίνεται επιτακτική η ανάγκη να δοθεί παράταση στο χρόνο λειτουργίας της επιτροπής, καθώς είναι αδύνατο σε διάστημα λίγων εβδομάδων να εξεταστούν τα στοιχεία και να προχωρήσει περεταίρω η διαδικασία στη διερεύνηση των αντίστοιχων κομματικών δανείων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι πιθανό να χρειαστεί μια ερμηνεία του Κανονισμού της Βουλής που να επιτρέπει στην εξεταστική, αφενός να συνεχίσει να λειτουργεί κατά τη διάρκεια των Θερινών τμημάτων αλλά και στη νέα κοινοβουλευτική Σύνοδο.

Πάντως γίνεται σαφές ότι ο χρόνος συνολικής διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης λόγω εύρους και όγκου παραμένει άγνωστος, όχι μόνο στους βουλευτές αλλά και στα μέλη που συμμετέχουν στην εξεταστική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα για να ενημερωθούν επίσημα τα μέλη της και γίνει προγραμματισμός για τις επόμενες κινήσεις, καθώς μέχρι να έρθουν τα απαιτούμενα στοιχεία στη Βουλή, δεν αναμένονται ουσιώδεις εξελίξεις.