Απάντηση σε όσους την κατηγορούν ότι φέρει ευθύνη για την καθυστέρηση της δημοσίευσης των Πόθεν Έσχες του 2012 δίνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της:

Για τη δημοσίευση των πόθεν έσχες του 2012 αρμόδια ήταν η Επιτροπή Πόθεν Έσχες, που είχε συγκροτηθεί επί κυβέρνησης Σαμαρά. Τον Δεκέμβριο του 2014 άλλαξε ο νόμος του Πόθεν Έσχες. Διαλύθηκε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες και η νέα έπρεπε να συγκροτηθεί εμπλέκοντας πάρα πολλές δημόσιες αρχές και υπηρεσίες στον διορισμό προσώπων ως μελών της ή επικουρικών λειτουργών της. Επίσης , έπρεπε να ορισθούν μέλη της Επιτροπής από την Τράπεζα της Ελλάδος, από δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, διαδικασία η οποία διήρκησε μέχρι και τα μέσα Ιουλίου 2015. Η Επιτροπή συνεδρίασε στην πλήρη σύνθεσή της, στις αρχές Αυγούστου 2015, και λίγες μέρες αργότερα διαλύθηκε η Βουλή.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρει, επίσης, ότι η διαδικασία της συγκρότησης της Επιτροπής είχε απασχολήσει κατ' επανάληψη τη Διάσκεψη των Προέδρων με πρωτοβουλία της ιδίας.
 
Κλείνοντας, κάνει λόγο για την αυστηρότητα της στα ζητήματα αυτά, υπενθυμίζοντας ότι «δε χαρίστηκε σε κανένα, ούτε και σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ» και εκφράζει την απορία: γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν δημοσιευθεί τα πόθεν έσχες ετών 2013, 2014, 2015, ενώ επίσης «θάβονται» και άλλες σοβαρές υποθέσεις.