Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, η οποία σε δήλωσή της για τη διαπραγμάτευση τονίζει πως «τα έδωσε όλα για να παραμείνει στην εξουσία».

«Και μέτρα κάβα και μνημόνιο για πάντα» αναφέρει και σημειώνει ότι ο «Μόνιμος Μηχανισμός Αυτόματων Περικοπών θα εφαρμόζεται οριζόντια, επί δικαίους και αδίκους, με το πάτημα ενός κουμπιού». Προσθέτει επίσης ότι θα περικόπτονται «πρώτα από όλα και χωρίς υπερήφανες διαπραγματεύσεις, μισθοί και συντάξεις», ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι ο μηχανισμός θα ισχύει για πολλά χρόνια και θα ενεργοποιείται ερήμην της Βουλής σε προσυμφωνημένα πεδία.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα» για το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δέσμευσε τη χώρα «με πρόβλεψη συμπληρωματικού μνημονίου, με μέτρα που θα εντείνουν την φτώχεια και τα οποία καθορίζονται άμεσα ως προαπαιτούμενα».

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι προχωρούν άμεσα οι διαδικασίες για ψήφιση «της φοροκαταιγίδας των έμμεσων φόρων», της διάταξης για την πώληση των «κόκκινων» δανείων και το νέο «Υπερταμείο Αποκρατικοποίησεων, το οποίο ουσιαστικά θα ελέγχεται από την τρόικα».

«Και για το χρέος; Το αίτημά τους για “κούρεμα” – ριζική απομείωση, το έκαναν γαργάρα», συνεχίζει η κ. Γεννηματά, η οποία καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι έλαβε μόνο μια υπόσχεση από τους εταίρους για παραμετρικές αλλαγές μετά το 2018, με την υποχρέωση πρόσθετων μέτρων.

«Πολύ πιο πίσω δηλαδή και από την απόφαση του Eurogroup του 2012. Πέσαμε όπως δυστυχώς είχα προβλέψει στη Βουλή και “στην Σκύλλα και στην Χάρυβδη”», καταλήγει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.