ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύμβουλος Ομπάμα σε Παππά: Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για το προσφυγικό

Δημοσίευση 13 Μαΐου 2016, 20:08 / Ανανεώθηκε 13 Μαΐου 2016, 20:50
Σύμβουλος Ομπάμα σε Παππά: Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για το προσφυγικό
Facebook Twitter Whatsapp

Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για το ρόλο της στο προσφυγικό αλλά και για την ενεργή συμβολή της στην προώθηση της συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας έδωσε ο ειδικός συμβουλός του Ομπάμα σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ιδιαίτερη μνεία στην Ελλάδα για το ρόλο της στο προσφυγικό αλλά και για την ενεργή συμβολή της στην προώθηση της συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας έκανε σήμερα στην συνάντηση που είχε με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά ο ειδικός συνεργάτης του Μπαράκ Ομπάμα Charlie Kupchan. 

Ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε -στο πλαίσιο επίσημης αποστολής στην Ουάσιγκτον- με τον Ειδικό Συνεργάτη του Προέδρου Ομπάμα και Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του National Security Council (NSC), Charlie Kupchan και με τον Διευθυντή Τουρκίας, Ελλάδας και Κύπρου του NSC, Mark Schapiro, στο Λευκό Οίκο.

Ο κ. Παππάς από την πλευρά του ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, τον κ. Kupchan σχετικά με τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Συγεκριμένα, τόνισε τα ιδιαίτερα θετικά στοιχεία της τελευταίας περιόδου, τα οποία -όπως επιβεβαίωσε και η Eurostat- υπερέβησαν σημαντικά τους στόχους, σε συνδυασμό με το πολύ σημαντικό αποτέλεσμα του Eurogroup της 9ης Μαΐου, το οποίο ουσιαστικά σήμανε το κλείσιμο της αξιολόγησης και την έναρξη -για πρώτη φορά- της συζήτησης για το χρέος.

Στο πλαίσιο αυτό, αναδείχθηκε η σημασία της οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας της χώρας για τις περιφερειακές εξελίξεις και η αμερικανική πλευρά συνεχάρη την Ελλάδα για το ρόλο της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, ενώ υπογραμμίστηκε η  ενεργή  συμβολή της χώρας στην προώθηση της συνεργασίας Ε.Ε. - Τουρκίας.