«Αυτοί ψέματα, εμείς αλήθεια». Με αυτό το σύνθημα η ΝΔ θα συνεχίσει την πολιτική της πίεσης προς την κυβέρνηση για παραίτηση της κυβέρνησης και προσφυγή στις κάλπες. Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, ελήφθη όχι μόνο από την εικόνα που έχει σχηματίσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης από τις περιοδείες που έχει ξεκινήσει, αλλά και από τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων που έχουν στα χέρια τους στη Συγγρού και τα οποία δείχνουν ότι οι πολίτες θεωρούν ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ και τα στελέχη που θα μιλούν δημόσια εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επικεντρώνουν το λόγο τους στην παρουσίαση της πραγματικότητας που βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία και δεν έχει, όπως λένε, καμία σχέση με τα όσα υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου. Το πρώτο που θα εξηγούν από τη Συγγρού θα είναι πως το σκληρό μνημόνιο που φέρνει η κυβέρνηση είναι τελείως αναποτελεσματικό.

Όπως έλεγε στο newpost.gr στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη το μείγμα της κυβερνητικής πολιτικής περιλαμβάνει ταυτόχρονη αύξηση των φόρων και μείωση μισθών και συντάξεων με αποτέλεσμα να οδηγεί στη μαζική φτωχοποίηση των Ελλήνων. Στο πλαίσιο αυτό το μήνυμα που θα στέλνει το γαλάζιο επιτελείο, είναι πως τα μέτρα αυτά είναι αποκλειστικά ευθύνη Τσίπρα-Καμμένου λόγω των καθυστερήσεων και της ανικανότητας τους.

Τα αποτελέσματα της κυβερνητικής φοροκαταιγίδας στη ζωή των πολιτών θα παρουσιάζονται με απτά παραδείγματα, όπως σημείωνε το ίδιο στέλεχος, τονίζοντας ότι οι χειρισμοί του Μαξίμου έχουν στερήσει τη διετία 2015 - 2016 από τον ελληνικό λαό και την οικονομία 21 δις ευρώ. «Δηλαδή στερούν από κάθε ελληνική οικογένεια κατά μέσο όρο 5.000 ευρώ», έλεγε χαρακτηριστικά.

Από τη ΝΔ αναμένεται να «σηκώσουν» και άλλο ένα επιχείρημα στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής ρητορικής τους: «η δέσμευση της κυβέρνησης για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για 15 χρόνια είναι ανέφικτη να επιτευχθεί και θα μετατρέψει το τέταρτο μνημόνιο, σε ένα αέναο μνημόνιο», κάνοντας λόγο στο σημείο αυτό για ωμή εξαπάτηση και όχι αυταπάτη, την οποία επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας.

Σχετικά πάντως με το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση του τρίτου Μνημονίου στις 24 Μαΐου, από τη ΝΔ σημειώνουν ότι θα πρέπει να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση όπως αυτή προβλέπονταν. Δηλαδή θα πρέπει, λένε, η χώρα να λάβει πλέον των 15 δισ. ευρώ σύμφωνα με το πρόγραμμα εκταμίευσης του ESM μέχρι το πρώτο εξάμηνο 2016. «Οτιδήποτε λιγότερο δεν είναι για πανηγυρισμούς, αλλά για κλάματα», τονίζουν βάζοντας τον πήχη για το Μέγαρο Μαξίμου.